Zbor građana u BPS: Nezadovoljni zbog vodosnabdevanja

  07 decembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Meštani Bačkog Petrovog Sela su na zboru građana u novembru razgovarali o finansijskom stanju mesne zajednice, o mogućnosti uvođenja samodoprinosa i o problemima u vodosnabdevanju.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Jožef Feldeši rekao je da je na zboru građana odlučeno da se prihod od zakupa poljoprivrednog zemljišta u petrovoselskom ataru (oko 20 miliona dinara) potroši na uređenje asfaltnog Topolskog puta, da se sa njega skinu bankine u dužini od 15 kilometara, na popravku mostova i prilaza mostovima u petrovoselskom ataru, na otresišta na prilazima regionalnim putevima prema Topoli i Senti i na podizanje vetrozaštitnih pojaseva. Ovaj spisak želja će biti dostavljen Opštinskoj upravi u skladu sa zahtevom lokalne samouprave da joj se uputi spisak najvažnijih poslova koje treba uraditi u Bačkom Petrovom Selu.
„Što se uvođenja samodoprinosa tiče, 70 posto prisutnih na zboru se izjasnilo protiv, smatrajući da nije momenat za to zbog siromaštva građana ali i zbog toga što smatraju da nam je Bečej sve odneo, dok je preostalih 30 posto tražilo da se napravi predlog realizacije samodoprinosa po programu i prioritetu“, rekao je Feldeši.
Na zboru građana je konstatovano da se od januara 2010. godine, kada je Vodokanal preuzeo upravljanje vodosnabdevanjem, ništa nije popravilo u toj oblasti, a građani su nezadovoljni i paušalnim načinom obračuna i naplate potrošene vode. Zbog toga većina građana traži da se upravljanje vodosnabdevanjem vrati u nadležnost sela, a od predstavnika Mesne zajednice Bačko Petrovo Selo zatražili su da razmotre način na koji bi to bilo moguće ostvariti.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija