PRVA B LIGA SRBIJE: Cilj je ulazak u elitu

  23 novembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici Vaterpolo kluba Bečejac, predsednik kluba Milan Brkljač, sportski direktor Goran Krstonošić i trener prvog tima Borko Marić prošlog četvrtka su na konferenciji za novinare obelodanili dva najvažnija zadatka kluba u narednoj sezoni, a to su omasovljenje članstva i ulazak u Prvu A ligu Srbije.

- Zahvaljujući Milanu Brkljaču ovaj klub i dalje funkcioniše. Ušao sam u priču oko angažmana za sportskog direktora s ciljem da Bečej ima igračku strukturu, recimo, kao Vojvodina. Stanje u klubu je katastrofalno, ali ne i alarmantno. Trenutno imamo 50 klinaca u raznim generacijskim kategorijama. Sa druge strane igrački sam se reaktivirao opet zbog pomenutog cilja, jer smatram da samo ulaskom u Prvu A ligu Srbije možemo da omasovimo članstvo - rekao je Krstonošić.

Ubedljiva pobeda nad Partizanom

Prošle subote u okviru prvog kola Prve B lige Srbije, ekipa Bečejca je ugostila treći tim beogradskog Partizana, Partizan II i slavila sa 8:3 (2:0, 1:0, 2:2 i 3:1). Već nakon prvog dela susreta moglo se naslutiti da će bodovni plen ostati kraj Tise. Za ekipu Bečejca nastupili su Jerković, Korovljev (1), Brkljač, Krstonošić (4), Ristić (1), Strajinov, Pelengić (1), Popović, Marković, Tomićević, Perić (1), Naćuk i Tomašević.
- Očekivali smo pobedu i ostvarili smo je. Sledi gostovanje u Nišu, gde se nadamo pobedi. Ne gledamo ko i kako igra, već pripremamo ekipu samo za jedno, za pobedu - rekao je trener Borko Marić.

Predsednik kluba Brkljač je dodao da osim Zemuna i Niša Bečejac nema konkurenciju u ligi za plasman u elitu.
- Kod Niša stoji i znak pitanja koliko su uspeli da za mesec dana rada nove uprave pojačaju igrački kadar. Ostale ekipe su timovi koji igraju sa juniorskim sastavom i naše su procene da oni trenutno ne mogu da nam pariraju. Sezona je ponovo zamišljena u vidu amaterskog sporta i sva deca koja budu branila boje Bečeja brane ga isključivo dobrovoljno bez dinara naknade, sa željom da se Bečej vrati tamo gde mu je i mesto, u elitu srpskog vaterpola. Ceo tim, sem Krstonošića, Perića, Jerkovića i Ristića su momci koji su rođeni 1993, 1994. i 1995. godine - rekao je Brkljač.

I.S.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija