Peticija građana MZ „Todor Dukin“: Zahtevaju drugu lokaciju za radio-baznu stanicu

  04 novembar 2014
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Građani Mesne zajednice „Todor Dukin“ u Bečeju ne slažu se sa izborom lokacije (Novosadska 83, bivša metlara) za izgradnju radio-bazne stanice mobilnog operatera u neposrednoj blizini stambenih objekata.

Zbog toga je pokrenuta akcija prikupljanja potpisa za peticiju kojom se traži da se za te namene odabere druga lokacija na teritoriji ove mesne zajednice koja će biti van naseljenog mesta i dalje od stambenih objekata, saopšteno je danas, 4. novembra, na konferenciji za novinare, koju su održali predsednik Saveta i sekretar Mesne zajednice Siniša Bajšanski i Ervin Karolji.
Novinarima je rečeno da je Mesna zajednica 10. oktobra dobila dopis od lokalne samouprave kojim se obaveštava da će na njenoj teritoriji firma VIP Mobile d.o.o. da gradi radio-baznu stanicu za sopstvene potrebe. Mesna zajednica u predviđenom roku (do 23. oktobra) dostavila peticiju sa oko 200 potpisa, kojom se predlaže da se izabere druga lokacija, recimo, u industrijskoj zoni, kao i odgovor da smatra da je potrebno uraditi studiju procene uticaja na životnu sredinu. Predstavnici Mesne zajednice su rekli i da akcija prikupljanja potpisa traje i dalje, kao i da očekuju odgovor od nadležnih iz lokalne samouprave.
Opširnije o ovoj temi možete pročitati u narednom broju štampanog izdanja Bečejskog mozaika.

Lj.M.

 

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija