Radovi na saobraćajnici Bečej-Bačko Petrovo Selo: Završetak puta na vidiku

  28 septembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukciju dela puta između Bečeja i Bačkog Petrovog Sela 2009. godine obećao je direktor JP Putevi Srbije. Sa godinu dana zakašnjenja počela je rekonstrukcija dela puta R-122 između Bačkog Petrovog Sela i Bečeja. Rekonstrukciju oko 2,5 kilometra puta finansira(la je) JP Putevi Srbije (izvođač je „Bačkaput“), cena je bila (ili je trebala biti) oko 65 miliona dinara, a posao je trebao biti završen do sredine oktobra 2010. godine. Rekonstrukcija obećane deonice do pomenutog roka nije urađena već samo delić puta.

Od tada su građani i lokalna vlast mnogo puta tražili nastavak radova, ali do leta ove godine ništa nije urađeno. Letos je asfaltirano nekoliko stotina metara, kada su predstavnici lokalne vlasti rekli da će do oktobra biti rekonstruisano oko 2.000 metara puta. I sada se upravo radi. Predstavnici JP Putevi Srbije i lokalne samouprave obišli su prošlog petka radove na deonici puta Bečej-Bačko Petrovo Selo.
„Možemo konstatovati da radovi idu dobrim tempom i intenzitetom. Na deonici od Bačkog Petrovog Sela ka Bečeju u dužini od 2.300 metara obavlja se potpuna rekonstrukcija puta i blizu je kraja, dok na deonici od izlaza iz Bečeja ka Petrovom Selu u dužini od 1.660 metara zapravo se menja gornji, habajući sloj u debljini od 5 centimetara i ide zadovoljavajućim tempom. Očekujemo da do kraja nedelje ta deonica bude urađena. Ostaće još jedna deonica od 1.700 metara u središnjem delu na ovoj relaciji, koja će, nadamo se, biti urađena u prvoj polovini iduće godine. To su obećanja i pozitivne informacije koje stižu iz JP Putevi Srbije“, rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević. On se zahvalio investitoru, JP Putevi Srbije, na razumevanju i saradnji uz uverenje da će radovi biti urađeni kako je dogovoreno.
„Aktivnostima ove lokalne samouprave zajedno sa investitorom i izvođačima radova ćemo uspeti da uradimo ovaj posao koji opština prethodnih godina nije uspela da uradi. Ovaj put je bio jedan od najgorih puteva u celoj zemlji i sređivanje puta je bila preka potreba svih građana koji ovu deonicu svakodnevno koriste“, istakla je zamenica predsednika opštine Tamara Ivanišević.
Prema rečima predstavnika nadzornog organa Tomislava Milina, put se radi tako da traje najmanje 20 godina i od materijala koji u sebi ima 20 posto dodatka od recikliranog asfalta, a predviđen je i za težak saobraćaj.
Izrada ove dve deonice je do sada koštala oko 350 miliona dinara i treba da bude završena do kraja oktobra. Novac je obezbeđen iz republičkog budžeta.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija