Programi rada za opštinske funkcionere: Sto dana za planove

  28 septembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Funkcioneri prethodne vlasti nisu podneli izveštaje o radu građanima u čije ime su delovali, niti su im, na početku mandata predstavili razrađen program rada. Isti je bio slučaj i sa članovima Opštinskog veća, nijedan od njih nije rekao i napisao šta je uradio za vreme mandata, mada su novinari Bečejskog mozaika to tražili od njih. Stekao se utisak da su članovi opštinske vlade radili tek tako, bez plana i programa, te je bilo nemoguće pratiti njihovu učinkovitost.

Slična je situacija i s novom vlašću. Naime, novinar ovih novina je početkom septembra uputio zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja načelniku Opštinske uprave Predragu Zavišiću da u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja građana opštine Bečej redakciji uputi programe i/ili planove rada članova Opštinskog veća ukoliko ih imaju.
U odgovoru načelnika Opštinske uprave navodi se da „funkcioneri nemaju program rada u formalnom smislu, iz razloga što na donošenje takvog programa nisu obavezani propisima. Svoj rad koncipiraju na obavezama organa lokalne samouprave predviđene Ustavom, zakonima i drugim propisima“.
U slučaju novih članova opštinske vlade za očekivati je da nakon prvih sto dana rada, za razliku od svojih prethodnika, kažu građanima, odnosno onima koji su im dali svoj glas, kako rade, koje ideje imaju i šta žele da učine u toku četvorogodišnjeg mandata.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija