Mesna zajednica Bačko Petrovo Selo: U septembru prvi seoski vašar

  24 avgust 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Mesnoj zajednici Bačko Petrovo Selo zaposleni su veoma aktivni i tokom leta. Sekretar Mesne zajednice Zoltan Kiš je rekao da je ove nedelje postigao dogovor sa šefom radne grupe iz preduzeća Putevi Srbije, koja je angažovana za radove na sanaciji deonice puta između Bačkog Petrovog Sela i Bečeja, da mesnoj zajednici ustupi 150 kubika asfaltnog materijala koji se skida sa ovog puta, a mesna zajednica će to iskoristiti za nasipanje Kumanovske ulice koja izlazi na skelu, čime će se olakšati prolaznost u ovoj ulici, a ostaće materijala i za nasipanje dela zemljanog parkinga oko pijace i vrtića.

Nedavno je pokrenuta i akcija hvatanja napuštenih pasa u selu, kako bi do početka školske godine, psi lutalice bili sklonjeni sa ulica „U selu ponovo ima mnogo napuštenih pasa, zato smo pokrenuli akciju hvatanja ovih napuštenih životinja. Svakog dana dva puta obilazim selo i evidentiram mesta gde se takve životinje nalaze i javljam zaposlenima u Komunalcu i azilu. Prošle nedelje su uhvaćene pse odneli u azil, a doći će i sledeće nedelje. Želimo da što veći broj napuštenih životinja sklonimo sa ulica sela do početka školske godine da bi deca bezbedno mogla da idu u školu. Ima građana koji svoje pse puštaju na ulicu, a kada dođemo da ih uhvatimo oni se tome protive, te sam se obratio komandiru policijske stanice za pomoć, tako da ćemo taj posao raditi uz asistenciju policije. Mislim da smo ostvarili dobru saradnju sa policijom, jer mi se čini da je u poslednje vreme poboljšana bezbednost i krađe u selu su ređe. U saradnji sa policijom, poljočuvarima i poljoprivrednim proizvođačima od 1. septembra ćemo organizovati i celodnevna dežurstva u ataru, da bismo onemogućili krađe na njivama“, rekao je Kiš.
Sekretar Mesne zajednice je najavio da će 23. septembra na vašarištu biti održan i prvi seoski vašar: „Pokušaćemo da organizujemo prvi vašar u Bačkom Petrovom Selu. U saradnji sa DTD-om i preduzećem Putevi Srbije koji su nam ustupili svoje mašine, poravnali smo teren na vašarištu, a mi ćemo uraditi ostali deo posla oko uređenja tog prostora. Na prvom vašaru nećemo naplaćivati ulaz, ali će posetioci moći da daju dobrovoljne priloge, a novac koji prikupimo biće potrošen za dalje uređenje vašarišta. Na vašaru će pretežno biti izložene poljoprivredne mašine, rezervni delovi, alati i oprema, a ako uspemo da dobijemo dozvolu od veterinarske inspekcije, biće i stoke. Biće tu svega što treba da bude na vašaru, poslastičara, zanatlija“. Kiš je najavio i promenu radnog vremena Mesne zajednice, ukoliko lokalna samouprava odobri ubuduće će radno vreme seoske „administracije“ biti od 6 do 14 časova umesto od 7 do 15 časova, .

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija