Radovi na putu za Bačko Petrovo Selo: Popravka asfalta na samo 300 metara

  27 jul 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U toku prošle nedelje nastavljena je rekonstrukcija dela regionalnog puta R-122 između Bačkog Petrovog Sela i Bečeja, koja po mnogima predstavlja najkritičniju deonicu na putnom pravcu Novi Sad-Senta. Iako su se dolasku teških mašina najviše obradovali Petrovoselci, a verujemo i mnogi drugi koji ovu saobraćajnicu svakodnevno koriste, prema informacijama kojima raspolažemo, reč je o nastavku rekonstrukcije puta samo u dužini od 300 metara.

U Direkciji za izgradnju su podsetili da je taj put u nadležnosti republike i JP Putevi Srbije, a za održavanje je zadužena Vojvodinaput-Bačkaput i da lokalna samouprava po tom pitanju nema nikakve ingerencije. To su potvrdili i novi predstavnici vlasti u opštini, koji su saopštili da se po hitnom nalogu Puteva Srbije radi popravka 300 metara ove saobraćajnice, ali se ne zna da li će i kada cela deonica od 9 kilometara biti rekonstruisana. Predstavnici opštinske vlasti će insistirati kod nadležnih u Putevima Srbije da se put prema Bačkom Petrovom Selu u celosti rekonstruiše.
Podsetimo, rekonstrukcija dela regionalnog puta R-122 između Bačkog Petrovog Sela i Bečeja počela je 6. septembra 2010. godine, sa godinu dana zakašnjenja, jer je taj posao bio najavljen za 2009. godinu, a radnici Vojvodinaputa-Bačkaputa su do polovine oktobra 2010. trebali da poprave deonicu u dužini od 3 kilometra, a za taj posao je JP Putevi Srbije obezbedilo 65 miliona dinara. O tome kada će biti rekonstruisano preostalih 6 kilometara tada se nije znalo ništa, mada je tadašnji zamenik predsednika opštine Budislav Medurić rekao da bi taj deo trebao da bude rekonstruisan na proleće 2011. godine.
Do sredine jula ove godine, međutim, nije se ništa radilo, kada je počela rekonstrukcija 300 metara puta.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija