Premijera komedije „Šumica“: Priča o beščašću i licemerju

  18 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na sceni „Zlatan Dorić“ Gradskog pozorišta prošlog petka je premijerno odigrana komična predstava „Šumica“ u izvođenju amaterske grupe glumaca, koji sebe nazivaju „Grupacija građana“, u saradnji sa Gradskim pozorištem.
Predstava je nastala po uzoru na čuvenu komediju „Mušica“, odnosno po motivima teksta A. B. Rucantea, koju je režirao Branislav Jelić.

Tekst koji je napisan krajem 16. veka i govori o vremenu bez morala i časti, a u službi lične koristi, zapravo je priča o ljubavi, prevari, licemerju, o odnosima među ljudima, sa mnogo smeha i zabave, koju je reditelj predstave „Šumica“, čini se uspešno smestio i u sadašnje vreme, a glumci, Ana Martinov Jelić u ulozi Ruže, Darko Vujkov kao Ružin muž Velimir, Siniša Tomić koji igra vojnika Lazara, Miloš Blažin u ulozi kuma Milenka, Aleksandar Tomić kao muzičar Ciganin i Branislav Jelić koji tumači lik Mice, su veoma dobro odigrali svoje uloge.
Ova zabavna i duhovita predstava je okupila brojnu publiku na premijeri, ali i na pretpremijeri koja je održana nedelju dana ranije.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija