PRVA I DRUGA VOJVOĐANSKA LIGA: Tri poraza

  09 mart 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošlog vikenda odbojkaši i odbojkašice Bečeja zabeležili su na tri utakmice tri poraza. Seniori Bečeja doživeli su u okviru 9. kola Prve vojvođanske lige novi poraz na svom terenu (3:0), ovaj put od iskusnih komšija iz Vrbasa, po setovima 18:25, 24:26, 19:25, dok su kadetkinje Bečeja poražene na dva fronta. U okviru Druge vojvođanske lige izgubile su kod kuće od lidera na tabeli, Hajduka iz Kule sa 3:1, po setovima 25:17,10:25,16:25,14:25, a u Kadetskom prvenstvu Vojvodine istim rezultatom (26:24,15:25,21:25,23:25) od Spartaka iz Subotice.

Muška ekipa jedini otpor protivniku pružila je u drugom setu, kada je imala tri meč lopte, ali je dozvolila gostima da se trgnu i na kraju serviraju set u svoju korist. Olako dozvoljen gubitak drugog seta uticao je i na psihološkom planu, a to su Vrbašani iskoristili, dobili i treći set i kući otišli sa nova tri boda.
Kadetkinje su, za razliku od svojih kolega, dobro počele prvenstvenu utakmicu Druge vojvođanske lige, povele sa 1:0 u setovima, ali je ubrzo postao vidljiv kvalitet protivnica, koje su ubrzo i dokazale zašto su neprikosnoveni lider na tabeli.
Trener Aleksandar Ikić zadovoljan je – i pored dvostrukog poraza – pruženim partijama svojih igračica, na, za njih, veoma jakim utakmicama. Prema njegovom mišljenju, ukoliko nastave istim tempom igre, sasvim je moguće da se Bečejke popnu na drugo mesto tabele Druge vojvođanske lige.
- Dobro smo počeli prvi set. Opteretili smo ih servisom i visokim ritmom u napadu i tako ih naterali da prave veliki broj grešaka. U drugom i trećem setu je došlo do pada koncentracije i velikog broja grešaka sa naše strane, što je rezultiralo da izgubimo ta dva seta. Vratili smo se u igru u poslednjem setu, ali ekipa Hajduka nam prosto nije dozvolila potpuni povratak u meč, koji je rutinski i završila - izjavio je Ikić i dodao:
- Protiv Spartaka iz Subotice dobro smo započeli meč. „Uzeli“ smo prvi set, a treći i četvrti smo umalo preokrenuli u svoju korist. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim svojim protivnicima i da nikog ne treba da respektujemo.
Naredni protivnik devojaka u kadetskom prvenstvu Vojvodine bila je ekipa Srema iz Sremske Mitrovice, sa kojom su snage odmerile 8. marta (nakon zaključenja ovog broja Bečejskog mozaika), dok ih u Drugoj vojvođanskoj ligi ovog vikenda očekuje gostovanje u Temerinu ekipi Fortune, glavnom konkurentu za poziciju broj dva na tabeli.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija