Susret veterana: Bugari uspešniji

  09 mart 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Susret veterana dva kluba, Bečeja i kluba iz bugarskog gradića Rakovskog, prošle subote održan je treću godinu zaredom u OSC-u „Mladost“.

Utakmica, koja je bila kvalitetna i neizvesna, obilovala je duhom fer-pleja, ali i neprikrivenom željom igrača oba kluba za trijumfom. Uspešniji su ovoga puta bili gosti i time su smanjili vođstvo Bečejaca na 2:1 u utakmicama. Najefikasniji na terenu u hali OSC-a „Mladost“ je bio košarkaš Rakovskog, Aleksandar Nikiforov, koji je ubacio 24 koša, a uz rame mu je bio Veselin Sterionov koji je postigao 19 poena. Kod domaćina je najbolji strelac bio Velibor Jagodić (20), a zatim Dragan Zec (13) i Milan Brkljač (10).
- Utakmica je bila dobra, sudar dve podjednake ekipe. Domaćin je bio kvalitetniji na centarskim pozicijama, ali smo mi brzom tranzicijom lopte uspeli da ih savladamo. Bečej je divan grad i drago nam je što smo saznali za njega i što smo uspostavili saradnju sa vašim klubom. Pre dve godine firma „Miravas“ je na našim terenima postavljala koševe. I tako smo uspostavili sjajnu sportsku i svaku drugu saradnju sa Radoslavom Vasinom. Sport nam je važan, ali je druženje u prvom planu - rekao je Ljubomir Zamjarski, kapiten Rakovskog.
Iako je njegova ekipa doživela poraz na terenu, Radoslav Vasin, trener bečejske ekipe „8. oktobar“, bio je nakon završetka meča srećan.
- Srce mi je puno! Veoma mi je drago što su naši prijatelji iz Rakovskog ponovo u Bečeju i što se družimo na kvalitetan način. Dva puta smo do sada trijumfovali mi, sada jednom i oni, ali to nije toliko bitno. Bitno je „treće“ poluvreme, druženje, da se osećamo prijatno, stičemo nova drugarstva i na osnovu svega toga predstavljamo naš grad u inostranstvu - kazao je Vasin.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija