Gradsko pozorište „Rebus“: Dramskog studija iz Bečeja

  28 oktobar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ovogodišnju pozorišnu sezonu u Gradskom pozorištu prošlog petka su otvorili članovi Dramskog studija mladih Kreativnog centra Bečej sa predstavom „Rebus – u potrazi za budućim vremenom“, koja je premijerno izvedena u junu ove godine.

Po motivima teksta „U potrazi za izgubljenim vremenom“ Aleksandra S. Jankovića, predstavu je adaptirala i režirala Mirjana Kolundžić Kuzmanović, a uloge tumače Miloš Sadžakov, Gordana Adamov, Stefan Isaković, Mariana Milovanov, Filip Sadžakov, Nikola Ivanović, Darija Subakov, Božidar Bečejac, Dejan Vujkov i Miloš Žikić.
Reč je o multimedijalnoj predstavi sa dobro osmišljenim scenskim i svetlosnim efektima, koja ima poučni i obrazovni karakter.
Mladalački nadahnuta i dosetljiva priča u kojoj akteri uz pomoć vremenske mašine putuju kroz vreme, prikazuje epizode iz različitih dekada našeg društva, počevši od 1992. godine vraćaju se u ’72, ’82, zatim u 2002. da bi stigli u potencijalno apokaliptičnu 2012. godinu, pokušavajući da pojam ljubavi stave u kontekst one vrste angažovanosti koja bi mogla da promeni i spasi svet.
Dan kasnije, 22. oktobra, članovi Dramskog studija mladih Kreativnog centra Bečej gostovali su u Domu kulture u Molu.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija