Dečji vrtić „Labud Pejović“: Rekonstrukcija zgrade

  05 avgust 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija zgrade vrtića „Labud Pejović“ u ulici Miloša Crnjanskog, pored centralnog objekta obdaništa, počela je krajem juna, a izvođač radova, „Gradnja“ iz Stare Pazove, treba da je završi do 20. septembra.
Za ovaj projekat je opština iz kredita obezbedila 8 miliona dinara, a ostatak (oko 1,4 miliona) treba da obezbedi vrtić. Naime, vrednost radova je 9.374.977 dinara sa PDV-om.

„Neke radove ćemo morati dodatno da radimo, neke nećemo raditi, ali uklopićemo se u tu vrednost. Pošto je crep sa jedne strane krova u dobrom stanju, samo će biti očišćen i vraćen, a umesto toga će se uraditi nešto drugo što nije planirano. Nije planirana hidrantska mreža koja će morati da se uradi. Najverovatnije ćemo i opremu uspeti da obezbedimo do grejne sezone, jedino nam je problem centralno grejanje, jer je tokom godina propadanja zgrade uništena i podstanica za daljinsko grejanje, i moraćemo to posebno da obezbedimo zajedno sa Toplanom. Za sada radovi teku po planu i nadam se da će se objekat predati nameni 24. ili 25. septembra“, rekla je Magdolna Ferenc, direktorica vrtića.
Prema njenim rečima u novi objekat će biti preseljene četiri dvojezične grupe dece uzrasta od 3 do 7 godina iz centralnog objekta, koje su do sada boravile u neadekvatnim uslovima zbog skučenosti prostora.

Upis u toku

Mogućnosti za upis dece u vrtić još ima, osim u grupama jaslenog uzrasta, gde se deca upisuju na listu čekanja, i u celodnevnom boravku u pripremno predškolskim grupama u centralnom objektu.

LJ.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija