Mesna zajednica Mileševo-Drljan: Završena rekonstrukcija pijace

  17 jun 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija zelene pijace u Mesnoj zajednici Mileševo-Drljan je završena 14. juna, a pijaca je već dan kasnije radila. Novac za rekonstrukciju pijace u iznosu od 300.000 dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a izvođač radova je bila firma „ALH“ iz Bačkog Petrovog Sela.

Radomir Pećanac, sekretar Mesne zajednice, rekao je da je za rekonstrukciju pijace tražen iznos od 685.000 dinara, a po projektu je bilo predviđeno da se betonska ploča na pijaci presvuče novim asfaltom debljine 4-5 centimetara, da se pijaca ogradi i da se napravi parking pored pijačnog dela. „Međutim, pošto smo dobili svega 300.000 dinara, opredelili smo se da uradimo samo važniji deo. Pijacu smo opremili natkrivenim tezgama, obeležili, očistili i uredili postojeću betonsku ploču, tako da je sada sve u redu i pijaca je privedena nameni. Firma iz Petrovog Sela je dala najbolju ponudu za novac koji smo imali, rok za izvođenje radova je bio 25 dana, a izvođač je posao završio za petnaestak dana“, rekao je Pećanac.
Na teritoriji mesne zajednice je u toku odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta. Dva miliona dinara za taj posao obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. „Novac smo dobili u decembru prošle godine, ugovor je potpisan sa DTD-om Srednja Bačka iz Bečeja, a radovi su počeli 6. juna i predviđeno je da traju 60 dana. Izvođač radova je iskopao novi kanal za odvođenje viška vode sa poljoprivrednog zemljišta i atmosferskih voda iz naselja, a ove nedelje dolaze mašine s kojima će se izravnati atarski put, uraditi prilaz asfaltnom putu i nasuti tucanik na dužini od 150 metara. Kada se to završi, počeće radovi na uređenju atarskih puteva, to je drugi projekat za koji je isti sekretarijat odobrio iznos od dva miliona dinara, i taj posao je dobila Srednja Bačka iz Bečeja. Rok za realizaciju ovih radova je 60 dana“, rekao je sekretar Mesne zajednice Mileševo-Drljan.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija