Bečejska publika zadovoljna pretpremijerom filma „Jesen samuraja“: Komedija o sazrevanju, Bečeju i ljubavi

  03 oktobar 2016
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Prikazivanje komedije „Jesen samuraja“, koja je prošle godine snimana uglavnom u Bečeju, juče je izazvalo dobre reakcije bečejske publike, naročito svečana pretpremijera u Gradskom pozorištu u osam sati uveče, na kojoj su se pojavili neki od glumaca, scenarista, reditelj…

Dosad je film u Bečeju (tri projekcije) videlo oko sedam stotina ljudi, a iz Gradskog pozorišta je saopšteno da se očekuje da će film da pogleda od 1.000 do 1.500 gledalaca – projekcije su još danas i sutra.
Pretpremijeri je prethodila konferencija za novinare, na kojoj su o filmu govorili scenarista Dimitrije Vojnov, reditelj Danilo Bećković, glumci Tihomir Stanić, Marija Jovanović, Slaviša Čurović i osmogodišnji Petar Novićević kome je ovo prva filmska uloga, direktorka fotografije Bojana Andrić, kompozitor Marko Kon, koji je u film uvrstio dve pesme bečejske grupe „Eva Braun”.
Osim podatka da je veći deo filma snimljen u Bečeju, da se vide detalji Bečeja i pominje se naziv našeg grada, da se u ostvarenju čuje muzika „Eve Braun“, bečejski „šmek“ su dali i statisti i ostalo osoblje, kojih je bilo angažovano oko četiri stotine.
Reditelj Danilo Bećković je rekao da je kuriozitet to što je radnja filma „Jesen samuraja” smešten u Bečej i dodao je da na prethodnim prikazivanjima pred ograničenom publikom, film naišao na pozitivne kritike.
„Napravili smo film koji je drugačiji od ’Malog Buda’ i predstavlja korak dalje nekuda. Verujem da će publika koja je volela ’Malog Buda’ i publika koja voli nešto drugo biti spremna da sa nama napravi taj korak“, rekao je na scenarista filma Dimitrije Vojnov.
Glumac Tihomir Stanić je istakao da je to što je film sniman u Bečeju i odigrava se u Bečeju korak ka „decentralizaciji“ u kinematografiji.
Konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici opštine vlasti, jer je lokalna samouprava pomogla realizaciju filma. Vuk Radojević, danas pokrajinski sekretar za poljoprivredu, a u vreme snimanja filma predsednik opštine rekao je da je i ovaj filmski projekat jedan od načina podržavanja kulture, te da se nada da će zahvaljujući „Jesenu samuraja“ biti promovisani Bečej i potencijali ovog grada. Predsednik opštine Dragan Tošić rekao je da su građani Bečeja ponosni na to što je film sniman u Bečeju i da je to veoma dobar način za predstavljanje opštine.
„Jesen samuraja“ je romantična komedija sa elementima sportskog filma, a govori o ljubavi i o sazrevanju. Glavni junak je Vladica (Petar Strugar), profesionalni karatista, koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu (Hristina Popović) i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara dovodi ga u niz smešnih situacija. Uloge tumače Petar Strugar, Hristina Popović, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Vesna Trivalić, Tihomir Stanić, Katarina Žutić, Miodrag Miki Krstović, Miloš Samolov i Petar Novićević.
Beogradska premijera je danas, 3. oktobra, na dve lokacije.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija