Kancelarija za mlade opštine Bečej: Muzikom do informisanja

  03 decembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U cilju afirmacije romskih omladinskih grupa i informisanja mladih ljudi romske nacionalnosti o akciji upisivanja u matične knjige rođenih, ali i sa željom promovisanja Kancelarije za mlade opštine Bečej, prošlog četvrtka na gradskom trgu održana je akcija „Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.“.

U okviru akcije priređen je mini koncert na kom su nastupile hip-hop i rep grupe „Gradište geto“ iz Bačkog Gradišta i „BGB“ iz Bečeja, a srednjoškolcima i mlađoj populaciji je podeljen promotivni materijal. Organizator akcije je bila Kancelarija za mlade u saradnji sa Gradskim pozorištem, Turističkom organizacijom i koordinatorom za romska pitanja opštine uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.
„Ova akcija je i završnica seminara Omladinske nevladine organizacije (ONO) o omladinskom radu, na kom je učestvovala Kancelarija za mlade opštine Bečej, gde smo naučili teatarske veštine u radu sa mladima, to jest kako se organizuju javne akcije i kako u njih možemo uključiti mlade iz osetljivih grupa kao što
su mladi Romi ili mladi sa invaliditetom“, rekao je Zaviša Lučić, koordinator Info centra mladih.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija