Opština je raspisala konkurs za stipendije: Za 45 novih studenata 10 puta po 8.000 dinara

  05 decembar 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lokalna samouprava će u školskoj 2016/2017. godini sa po 8.000 dinara mesečno – od oktobra 2016. do jula 2017. godine – stipendirati 45 novih studenata sa teritorije opštine, odlučilo je Opštinsko veće krajem oktobra. Konkurs za stipendiranje studenata raspisan je 28. novembra, a objavljen je na sajtu opštine Bečej 29. novembra i otvoren je 15 dana.

Prema analizi Nacionalne službe za zapošljavanje, u Bečeju postoje deficitarna zanimanja – mašinski inženjer, elektroinženjer, farmaceut, inženjer zaštite na radu, tehnolog, profesor matematike, fizike, hemije i biologije – te će studenti koji se školuju za ta zvanja, imati prednost na konkursu za stipendije.
Stipendije mogu dobiti studenti koji su državljani Srbije i imaju prebivalište u opštini Bečej, redovni su studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač republika, finansiraju se iz republičkog budžeta, prvi put su upisani u tekućoj školskoj godini na godinu studija prvog ili drugog stepena, ili imaju prvi put upisan status apsolventa, tokom studiranja nisu obnavljali godinu, tokom studija imaju prosečnu ocenu najmanje 8, da su studenti treće ili četvrte godine osnovnih akademskih studija, ili prve i druge godine master studija ili da prvi put imaju status apsolventa na osnovnim akademskim studijama ili master studijama.
Spisak potrebnih dokumentacija objavljen je na internet prezentaciji opštine Bečej(www.becej.rs).
Stipendije će biti isplaćivane u 10 jednakih mesečnih rata u iznosu od 8.000 dinara mesečno, najkasnije do 15. u mesecu, za period oktobar-jul.
Prijave za stipendije upućuju se Komisiji za dodelu stipendije na popunjenom obrascu prijave (ima ga na sajtu opštine, uz konkurs), a predaju se u uslužnoj kancelariji opštine Bečej, Trg oslobođenja broj 2, kancelarija broj 7, šalter broj 2, od 8 do 14 časova.
Podsetimo da je Opštinsko veće ranije naložilo Odeljenju za finansije da u budžetu opštine za 2017. godinu planira 3,6 miliona dinara za stipendije.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija