Konkurs Lokalne samouprave: Dodela građevinskog materijala

  30 decembar 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na internet sajtu opštine Bečej objavljen je konkurs za dodelu oko 30 paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica na teritoriji opštine.

Pojedinačna vrednost paketa građevinskog materijala je od 4.500 do 9.000 evra i odobrava se onima kojima je potrebno da završe započetu gradnju ili adaptaciju neuslovnih stambenih objekata, preciznije: za izgradnju, rekonstrukciju noseće konstrukcije (zidovi, krovna konstrukcija), hidroizolaciju pregradnih zidova, izgradnju, dogradnju sanitarnog čvora, ugradnju,zamenu zidnih i podnih obloga, stolarije, malterisanje i uvođenje, zamenu elektro i vodovodnih instalacija, fasade i druge radove neophodne za dovršetak gradnje ili adaptaciju kojom bi se nepokretnost dovela u stanje u kojem obezbeđuje osnovne životne uslove za upotrebu i stanovanje.
Pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja mogu ostvariti oni koji su od 1991. godine do 1995. godine stekli status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe. Reč je o izbeglicama koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i o ugroženim izbeglicama u privatnom smeštaju i bivšim nosiocima stanarskog prava, koji su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.
Pomoć može da ostvari izbeglica i članovi njegovog porodičnog domaćinstva koji imaju boravište, odnosno prebivalište na teritoriji opštine Bečej.
Rok za prijavljivanje je 25. januar 2017. godine.
Ranije je u medijima objavljeno da su 53 lokalne samouprave, među kojima je i Bečej, dobile sredstva na konkursu petog i proširenja četvrtog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica iz BiH i Hrvatske u Republici Srbiji.
Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansira ga najvećim delom Evropska unija, Sjedinjene Američke Države, Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska, uz kontribuciju Srbije.
Bečeju je odobreno 270.000 evra za kupovinu građevinskog materijala i 220.000 evra za kupovinu stambenih objekata.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija