Kasni rekonstrukcija kuće braće Tan: Izvođač radova je odustao

  15 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija kuće braće Tan u centru Bečeja uprkos najavama neće početi ove godine, jer je ponuđač „Čiv grasiokomerc“ d.o.o. iz Novog Sada, koji je na tenderu Stankoma izabran za izvođača radova, odustao od posla.

Direktor Stankoma Zvonimir Stankov rekao je da je izabrani ponuđač (vrednost radova je trebala biti 10 miliona dinara) odustao od posla uz obrazloženje da su se promenile okolnosti na tržištu, odnosno poskupeo je materijal u odnosu na cene koje su predviđene u ponudi.

Inspekcija u Stankomu

U Bečeju su kolale razne informacije o tome kako je Stankom potrošio 28 miliona dinara od prodaje placa Delti za izgradnju poslovno-tržnog centra (reč je, u stvari, o zakupu na 80 godina), pa je budžetski inspektor opštine izvršio kontrolu u ovom javnom preduzeću.
„Imali smo kontrolu budžetskog inspektora da se utvrdi gde su potrošene pare, 28 miliona od prodaje placa Delti, pošto je tu bilo raznih informacija. Nedavno smo dobili zapisnik inspektora, utvrđeno je da su sredstva namenski potrošena za opremanje industrijske zone i izgradnju puta iza Doma zdravlja“, rekao je direktor Stankoma Zvonimir Stankov.

„Sklopili smo sporazum o tome da oni odustaju od posla, imajući u vidu činjenicu da je u međuvremenu Fond za kapitalna ulaganja odobrio još dodatnih 20 miliona dinara za rekonstrukciju kuće braće Tan“, rekao je Stankov.
Sada bi Stankom trebalo da raspiše novu javnu nabavku za izbor izvođača radova u vrednosti od ukupno 30 miliona dinara, a nadležni u Stankomu su se obratili Fondu za kapitalna ulaganja i očekuju odobrenje za raspisivanje novog tendera.
Prema procenama, 30 miliona dinara bi trebalo da bude dovoljno za rekonstrukciju celog objekta, a radovi bi trebali početi iduće godine, početkom građevinske sezone.

K.D.F.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija