OSC „Mladost“: Rekonstrukcija ulaza i svlačionica

  01 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Radovi na rekonstrukciji i sanaciji ulaza, prilaza, sanitarnih čvorova i svlačionica u zgradi OSC-a „Mladost“ su počeli u avgustu i treba da se završe u roku od 60 kalendarskih dana.

Direktor sportskog centra Atila Kasaš je rekao da su radovi u završnoj fazi: „Ovih dana treba da se završi postavljanje sanitarnih pločica, a prošle nedelje su stigle nove sanitarije, tako da očekujemo da će radovi biti završeni u roku i da ćemo već krajem oktobra moći da raspolažemo novim svlačionicama, prilazima i onim što je projektom obuhvaćeno. Međutim, prema projektu na zatvorenom bazenu treba da se postavi i lift, odnosno platforma za bezbedan ulaz i izlaz iz vode osoba sa posebnim potrebama i zbog toga je došlo do zastoja. Ugradnja nije komplikovana, preostaje još da se kupi lift, čija je cena oko 1,5 miliona dinara“, rekao je Kasaš.
Za realizaciju ovog projekta Ministarstvo omladine i sporta je obezbedilo 3.921.000 dinara (4.627.000 dinara sa PDV-om). Na pitanje zašto se do sada pominjala cifra od 5,26 miliona dinara, Kasaš je objasnio da je to prvobitni iznos koji je odobrilo Ministarstvo, ali je na tenderu firma „Kej“ d.o.o. iz Valjeva dala povoljniju ponudu, to jest da radove obavi za manju sumu novca, a tu ponudu je Ministarstvo prihvatilo.

Od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu dobili ste opremu za teretanu u vrednosti od 3 miliona dinara. Oprema je trebala da bude postavljena do 1. oktobra, a potom OSC planira da teretanu da u zakup.

- Sprave su isporučene, ali s obzirom na to da smo raspisali konkurs za zakup teretane, 1. oktobra na Upravnom odboru OSC-a treba da pogledamo dostavljenu ponudu i da donesemo odluku o tome ko će biti zakupac teretane.

Krov OSC-a je u veoma lošem stanju.

- Za sanaciju krova po projektu je predviđeno oko 25 miliona dinara. Mi smo opštini predali kompletnu dokumentaciju i projekat da bismo u saradnji sa njima konkurisali za sredstva iz Fonda za kapitalna ulaganja. Sve to prvo mora da prođe kroz skupštinsku proceduru pa da se vidi da li će opština to prepoznati kao prioritet za Bečej. Sad je otvoren konkurs za sledeću godinu i kod Ministarstva za Nacionalni investicioni plan i tu ćemo pokušati da konkurišemo u saradnji sa opštinom jer su u pitanju značajna sredstva, a deo mora da obezbedi lokalna samouprava, tako da smo i tu nemoćni bez opštine.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija