Mesna zajednica Bačko Petrovo Selo: Novi grb sela

  01 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na XVI sednici Saveta Mesne zajednice Bačko Petrovo Selo 20. septembra doneta je odluka o promeni simbola sela.

Umesto jedne velike crvene zvezde petokrake sada se na grbu nalaze tri manje, žute boje, koje predstavljaju tri regiona u Vojvodini – Bačku, Banat i Srem. Na sledećoj sednici Saveta će se raspravljati o danu naseljenog mesta.
Na sednici Saveta Mesne zajednice donesene su i jednoglasne odluke kojima se od Opštinskog veća lokalne samouprave traži promena opštinske odluke u vezi sa terminima iznošenja smeća u naselju Bačko Petrovo Selo, tako što bi se iznošenje smeća obavljalo svake druge nedelje, a ne svake nedelje kao što je slučaj sada.
Laslo Vince, predsednik Saveta Mesne zajednice, rekao je da u ugovorima koje su potpisali stanovnici Bačkog Petrovog Sela piše da se smeće iznosi svake druge nedelje i da je dogovorena jedna cena. Međutim, ugovor se ne poštuje i smeće se iznosi svake nedelje i građani mesečno plaćaju duplo višu cenu od predviđene u ugovorima.
Savet sela je doneo odluku i o podnošenju konkursne dokumentacije za dodelu bespovratnih sredstava na konkursima za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i za uređenje atarskih puteva koje je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.
Konstatovano je i da komunalno preduzeće Potisje na teritoriji sela nije obavilo periodično veliko iznošenje smeća, a pitanje o tome biće postavljeno predstavnicima Potisja.

M.S.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija