Skupština opštine u novoj godini: Petnaestominutna sednica bez rasprave

  03 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvo zasedanje lokalnog parlamenta u ovoj godini trajalo je svega 15 minuta. Toliko je bilo potrebno da većina od 33 odbornika 26. januara bez ikakve rasprave usvoji Početni likvidacioni bilans JP Direkcija za izgradnju Bečej, odluku o formiranju Štaba za vanredne situacije i da konstatuje ostavku članice Upravnog odbora Centra za socijalni rad Svetlane Gagić.

Proces likvidacije JP Direkcija za izgradnju započet je u novembru prošle godine. Početni likvidacioni bilans sadrži bilans stanja, bilans prihoda i rashoda, izveštaje o novčanim tokovima i o izvršenju budžeta.
Novi Štab za vanredne situacije ima 20 članova, komandanta i zamenika komandanta. Komandant je po funkciji predsednik opštine Dragan Tošić, njegova zamenica je Dalila Dujaković, koja je u lokalnoj vlasti zamenica predsednika opštine, a za načelnika štaba izabran je Goran Korceba, samostalni policijski inspektor MUP u Sektoru za vanredne situacije, dok su među članovima direktori nekih od javnih preduzeća i ustanova, predstavnik EPS-a, članovi Opštinskog veća, načelnik Opštinske uprave itd.
Bečejski poslanici su konstatovali da je članica Upravnog odbora Centra za socijalni rad Svetlana Gagić podnela ostavku na tu funkciju, zbog, kako je navela, „nemogućnosti obavljanja funkcije iz objektivnih razloga“. Gagić je u oktobru prošle godine postala članica Upravnog odbora Centra za socijalni rad.
Odbornik koalicije Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara-Mađarski pokret je imao primedbu na zapisnik sa prethodne sednice u vezi s formulisanjem svog odborničkog pitanja u vezi sa jezičkim pravima mađarske nacionalne zajednice (prevodi skupštinskog materijala na mađarski jezik, koji je u službenoj upotrebi na teritoriji opštine Bečej).

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija