Košarka – Druga regionalna liga grupa sever (m) – 15. kolo: Bečejci savladali ekipu Odžaka (66:56)

  04 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejski košarkaši su zabeležili osmu prvenstvenu pobedu. Sinoć su na parketu SC „Đorđe Predin Badža“ savladali ekipu Odžaka rezultatom 66:56 u utakmici 15. kola Druge regionalne lige – sever.

Do pobede su košrarkaši Tise došli očekivano iako su uoči ovog susreta imali dosta problema sa povredama. Međutim, Bečejci su objektivno kvaliteniji tim od protivnika koji se uoči sureta nalazio na 9. mestu prvenstvene tabele sa 17 osvojenih bodova uz 4 pobede i 9 izgubljenioh mečeva, a jedinu pobedu na gostujućem terenu ostvarili su protiv poslednjeplasiranog Kadeta iz Novog Sada, a u Ožacima su ih u 2. kolu košarkaši Tise savladali sa 21 razlike (83:62) tako da bi svaki drugi rezultat osim pobede domaće ekipe bio iznenađenje, bez obzira na činjenicu, da Bečejci bolje rezultate ostvaruju na gostujućim nego na svom terenu.

Naime od sedam ostvarenih pobeda u dosadašnjem toku prvenstva, do ovog susreta ekipa Tise je samo dva puta pobedila rivale kao domaćin ( Karađorđevo 77:71 i Kadet 73:71) a četiri puta je pretrpela poraze (Sloboda NS 72:83 kojoj se revanširala u prošlom kolu u Novom Sadu 70:52, zatim novosadske Budućnosti 57:62, Velike Kikinde 59:61 i ekipe Petrovgrada iz Zrenjanina 67:69).

Inače bečejski košarkaš nakon ove pobede imaju ukupno 22 osvojena i nalaze se na šestom mestu prvenstvene tabele.
U ostalim suretima 15. kola sastaju se još:
Sivac – Velika Kikinda 71:91
Bagljaš – SO Koš
Kadet – Sloboda NS
Star – Karađorđevo 97:58
Budućnost – Mladost Veternik
Slobodna je ekipa Petrovgrada iz Zrenjanina.

U narednom prvenstvenom kolu sledećeg vikenda sasatju se:
Karađorđevo – Tisa
Velika Kikinda – Budućnost
Mladost Veternik – Star
Odžaci – Kadet
Sloboda NS – Bagljaš
SO Koš – Petrovgrad
U ovom kolu slobodna je ekipa Sivca.

V.F.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija