Obustava rada u PIK-u: Ispunjenje zahteva ili štrajk 13. septembra

  03 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Štrajk radnika u PIK-u „Bečej“ nije počeo 1. septembra kako je prvobitno najavljeno, već je odložen za 13. septembar zbog predstojećeg pregovora predstavnika sindikata – sindikat „Nezavisnost“ i Samostalni sindikat – sa vlasnikom i generalnim direktorom firme, Đorđijem Nicovićem i Milanom Mišićem.

Branislav Šekerović, predsednik Samostalnog sindikata u PIK-u „Bečej“, rekao je da će sastanak sa vlasnikom i direktorom biti održan 6. septembra, na kojem će se razgovarati o zahtevima PIK-ovih sindikata. „Dali smo još jednu šansu rukovodstvu i prihvatili smo da nađemo kompromisno rešenje za isplatu zaostalih zarada u interesu opstanka radnih mesta i preduzeća, pa smo odložili štrajk za 13. septembar. U slučaju da direktor i vlasnik ne prihvate to što tražimo, 13. septembra ćemo stupili u generalni štrajk“, rekao je Šekerović.
Sindikalci traže od nadležnih u PIK-u isplatu zarada za jun, jul i avgust do kraja oktobra meseca, povezivanje radnog staža i da se potpiše novi sporazum o dinamici isplata zarada za mesece septembar, oktobar i novembar do kraja godine.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija