Trgovanje akcijama NIS-a: Deonice vrede 506 dinara

  03 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Od ponedeljka je moguća trgovina – kupovina i prodaja – akcijama NIS-a na Beogradskoj berzi.

Trgovanje akcijama je omogućeno u svim poštama u Srbiji.
Ipak, stručnjaci savetuju građanima koji imaju besplatne akcije NIS-a, a takvih ima 4,8 miliona, da ih još ne prodaju. Akcije NIS-a su u utorak vredele 506 dinara, do kada ih je prodato 77.000.
Procedura je jednostavna i besplatna. Građani koji su odlučili da prodaju svoje akcije treba da se jave u poštu do 9.30 časova, jer ukoliko se kasnije pojave, njihove akcije će biti spremne za prodaju tek sutradan.
Prodavac akcija treba da ponese ličnu kartu i da zna koliko akcija želi da proda, kao i ispod koje cene ne želi da ih proda. Dokaz o vlasništvu nad pet besplatnih akcija nije potreban, ali građanin mora da ima otvoren račun u banci gde će mu novac biti uplaćen.
Ako neko prodaje tuđe akcije, mora da ima i ličnu kartu vlasnika akcija, kao i punomoćje overeno u sudu.
O tome da li su im akcije prodate po željenoj ceni, građani mogu da se informišu na sajtu Pošte Srbije i Poštanske štedionice, tako što će ukucati broj svog naloga za prodaju. Oni koji nemaju pristup internetu, mogu da provere pozivom na broj 0800-100-300, SMS porukom na broj 2377 ili lično u svojoj pošti.
Akcije se mogu prodati i posredstvom brokera, kojem građani daju nalog za prodaju. Usluge brokera nisu besplatne, njihova cena u većini slučajeva je jedan odsto od sume kojom se trgovalo.

Više od osamsto naloga za prodaju akcija

Broj predatih naloga za prodaju akcija NIS-a za 30. i 31. avgust u pošti u Bečeju je 531, u Bačkom Gradištu 187, u Radičeviću 27, u Bačkom Petrovom Selu 92 i u Mileševu 19, dok u Južnobačkom okrugu 8.453.

M.S.

B.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija