Smena vlasti u Žitištu

  04 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik SO Žitište Dragan Milenković iz DS izjavio je da je u tom mestu u toku pokušaj "nelegitimne i nezakonite" smene vlasti.

Kako prenosi B92 Milenković je rekao da je za sredu u 17 sati zakazao sednicu Skupštine opštine, ali da je mogao samo da konstatuje da nije bilo kvoruma, jer je u sali bilo 15 od ukupno 31 odbornika.
"Konstatovao sam da nema kvoruma, zaključio sednicu i zakazao je za petak u 10 sati. Odbornici koji su ostali u sali, njih 14, su nastavili da rade mimo zakona. Verovatno će doneti neke nezakonite i nelegitimne odluke", rekao je Milenković.

Na vlasti u Žitištu, pored DS-a, su i odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Saveza vojvođanskih Mađara, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Srpskog pokreta obnove i grupe građana.
Vlast pokušavaju da smene odbornici SNS, Socijalističke partije Srbije i druge grupe građana.

Polomljena kamera
Uredniku žitištanskog Info centra i većniku zaduženom za informisanje u toj opštini Bojanu Marčeti večeras je slomljena kamera. On je za agenciju Beta rekao da se to desilo dok je pokušavao da snimi sednicu skupštine, koja je zbog nedostatka kvoruma odložena za petak.
Marčeta je kazao da je o svemu obavestio predsednika skupštine i predsednika opštine, kao i policiju.
"Dok sam snimao prišao mi je član Socijalističke partije Srbije, koji je na toj sednici trebalo da postane odbornik i rekao mi da prestanem da snimam, da bi mi ubrzo nakon toga i polomio kameru. Sve imam snimljeno i materijal sam dostavio policiji", rekao je Marčeta.
Ovo je treće odlaganje sednice skupštine u Žitištu, a novo zasedanje zakazano je za petak. Prva sednica trebalo je da bude održana juče, ali je zbog nedostatka kvoruma odložena za jutros.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija