Porodično gazdinstvo da bude nosilac proizvodnje

  05 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poljoprivrednici okupljeni u Asocijaciji poljoprivrednika zatražili su u petak od države da omogući da registrovana porodična poljoprivredna gazdinstva budu nosioci poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.

"Zahtevamo da se ograniči davanje po jednom poljoprivrednom gazdinstvu na maksimalnih pet miliona dinara za sve vidove davanja u jednoj kalendarskoj godini, što trenutno nije slučaj, a žele se u vreme besparice napraviti uštede i ravnopravnija preraspodela agrarnog budžeta", navodi se u saopštenju tog udruženja.
Naglašeno je da ograničavanje maksimalnog iznosa subvencija i premija, poljoprivrednici vide kao rešenje za nastavak predvidivosti i kontinuiteta dosadašnjih davanja.
"Zahtevamo od ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković i formirane Radne grupe, sačinjene od stručnjaka i profesora u oblasti agrara, kao savetodavnog tela ministra, da uvaže zahteve udruženja poljoprivrednika kako bi sačuvali mogućeg nosioca poljoprivrede i sela od kontinuiranog propadanja", piše u saopštenju.

Beograd, 5. decembra 2014. (Beta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija