Pokrajinski sekretar Ivan Đoković najavio: Još ulaganja u Bečeju

  17 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Uređenje nekadašnje „Badžine plaže“ – prostor od stepeništa na obali Tise do početka kamp naselja – nakon višegodišnjeg nefunkcionalnog stanja sve je izvesniji.

Naime, prošle nedelje je na konferenciji za novinare predstavljen „Tiski vrbak“, idejni projekat uređenja tog dela priobalja, kojoj je prisustvovao i potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković koji je bio u radnoj poseti lokalnoj samoupravi.

V.d. direktora Turističke organizacije opštine Bečej Goran Sadžakov je prilikom predstavljanja idejnog projekta rekao da je reč o jednom od ključnih projekata razvoja turističke ponude opštine, te da su idejnim rešenjem predviđeni raznovrsni sadržaji na tom, sada neiskorišćenom prostoru, kao što su sojenice, izložbeni prostori, fontana, ugostiteljski objekti – planirana su tri objekta, jedan bi koristila Turistička organizacija, između ostalog i za prodaju suvenira – bina, deo lokacije bi zauzimali suncobrani i ležaljke, ali je planirano i postavljanje dečjeg igrališta i adrenalin parka. Ceo prostor bi bio okružen/ pošumljen žalosnim vrbama, a objekti bi bili izgrađeni od prirodnih materijala, pre svega od drveta.
Odgovarajući na pitanje novinara Sadžakov je rekao da je, po procenama, vrednost projekta oko 30 miliona dinara, deo novca se planira obezbediti na konkursima koje raspisuje pokrajina, za izgradnju bine i sojenica predviđeno je oko 100.000 evra, a za taj iznos je opština Bečej zajedno sa bratskim gradom Čongradom konkurisala u okviru projekta prekogranične saradnje Srbije i Mađarske. Rezultati konkursa se očekuju krajem maja ili u junu mesecu.

Ostvarenje projekta „Tiski vrbak“ po rečima predsednika opštine Dragana Tošića biće započeto 2017. godine. On je rekao da je siguran da će jedna trećina „Tiskog vrbaka“ biti započeta i „nadam se, i završena ove godine“ i dodao da će projekat biti realizovan u fazama. „To je ozbiljan projekat, ali mi se nadamo da ćemo sa 10-12 miliona dinara već ove godine početi da radimo `Tiski vrbak` i ne samo to, već i kej, Stazu zdravlja…“.

Pokrajinski sekretar Ivan Đoković je obećao da će njegov sekretarijat podržati manifestacioni turizam u Bečeju, a dodao je da Bečej raspolaže zavidnim potencijalima u oblasti nautičkog turizma koje bi trebalo iskoristiti i uvrstiti u međunarodnu turističku ponudu. Prema rečima Đokovića, sekretarijat je prepoznao mogućnosti opštine Bečej, rekavši da postoje izgledi da celo Potisje gravitira ka njoj.

Pokrajinski sekretar je rekao da će Vlada Vojvodine pomoći lokalnoj samoupravi prilikom realizacije projekata i u vezi sa ulaganjima u industrijskoj zoni, a to je i bila tema razgovora predsednika opštine Dragana Tošića i sekretara Đokovića.
Tošić je obavestio novinare o tome da je u toku izrada projektne dokumentacije za izgradnju 1,5 kilometara puta u industrijskoj zoni, koji bi trebao da bude paralelan sa takozvanim Sojarskim putem. Ta deonica neće biti izgrađena ove godine, a za novac za realizaciju projekta opština Bečej će konkurisati na pokrajinskom ili republičkom nivou, saopšteno je novinarima.

Predsednik opštine je najavio i dolazak novih ulagača u industrijsku zonu, koji bi trebalo da kupe četiri parcele i dodao da će imena investitora da objavi za oko mesec dana, međutim, istakao je da je izvesno da će firma „Knott autoflex yug“ pored pre desetak dana otvorenog pogona izgraditi još jednu fabriku. „Mogu da najavim da će do kraja godine biti izgrađena još jedna fabrika, pored `Knott`-a, i imamo četiri pisma o namerama i zainteresovanosti za kupovinu zemljišta u industrijskoj zoni”, rekao je Tošić.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija