Nastavak pregovora ministra i advokata

  11 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar pravde Nikola Selaković i predstavnici Advokatske komore Srbije na sastanku u sredu uveče u Beogradu nisu postigli dogovor o zahtevima advokata koji skoro tri meseca štrajkuju, pa će razgovore nastaviti.

Ministarstvo pravde saopštilo je da su advokati informisani da će jedan od zahteva advokature, koji je u vezi s poreskim propisima, biti danas rešen, usvajanjem izmena propisa na redovnoj sednici Vlade Srbije.
"Obe strane su se usaglasile da je za rešenje problema značajno postaviti vremenska ograničenja, jer je u najboljem interesu građana da se do rešenja dođe u najkraćem periodu", piše u saopštenju.
Kako je navedeno, jedan od zaključaka sa sastanka jeste i da se formira telo sastavljeno od predstavnika Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde koje će u kratkom roku razmotriti i definisati izmene zakona, medju kojima i o javnom beležništvu.
Selaković je u ministarstvu sinoć razgovarao s predstavnicima medjunarodnih advokatskih asocijacija, predsednikom Advokatske komore Srbije Dragoljubom Đorđevićem, kao i predsednicima advokatskih komora u sastavu AKS-a.

Advokati štrajkuju od 17. septembra zahtevajući smanjenje paušalnog poreza i promene više zakona kojima bi se sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike". Oni traže i ostavku ministra Selakovića.

Beograd, 11. decembra 2014. (Beta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija