Automatizacija Opštinskog veća: Bez papira od jeseni

  11 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju obezbedio je 1,9 miliona dinara za nabavku softvera i 20 laptopova članovima Opštinskog veća, načelnicima odeljenja opštine i načelniku Opštinske uprave opštine Bečej. Kada stignu laptopovi i druga oprema, predstavnici opštinske vlade i načelnici odeljenja će biti međusobno umreženi, lakše će komunicirati, pretraživati bazu podataka, a lokalna vlast će uštedeti mnogo papira.

O automatizaciji Opštinskog veća na konferenciji za novinare govorili su Budislav Medurić, zamenik predsednika opštine i Marjan Radičević, član Opštinskog veća zadužen za Nacionalni investicioni plan i fondove. Radičević je, govoreći o uštedama, rekao da se one ne odnose samo na papir: „Ušteda na papiru neće biti spektakularna, mnogo će značajnija biti sigurnost, bezbednost, brzina i ekspeditivnost u samom radu Opštinskog veća. Pokušali smo da računamo. Nekih 600-700 listova papira se upotrebi na jednoj sednici Veća. Nije to matematika koja nas je motivisala. Više nas je motivisala pretraga baza podataka i brža dostupnost dokumentaciji“.
Medurić je dodao i da će novim načinom rada za svaku sednicu biti sačuvano jedno drvo, jer neće biti potrebe za korišćenjem papira. Zamenik predsednika opštine je rekao da u opštini imaju planove da na isti način obezbede i rad lokalnog parlamenta, ali da je to mnogo veća investicija od projekta automatizacije Opštinskog veća.
Elektronsko Opštinsko veće bi, prema najavama sa konferencije za novinare, trebalo da počne sa radom na jesen.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija