U zgradi opštine Novi Bečej: Promocija Šešeljeve knjige

  11 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U svečanoj sali Skupštine opštine Novi Bečej prošlog petka je organizovana promocija knjige Vojislava Šešelja: Policijski dosije.

Reč je o zbirci dokumenata na 4.000 strana koje je Šešelj dobio od srbijanske tajne policije (DB, BIA) i iz „ostalih izvora“.
Kako piše Miloš Vasić u nedeljniku Vreme, ta zbirka dokumenata – reč je, u stvari, o tuđim (od DB-a) tekstovima – „pruža dragocenu građu za istoričare političkog života, organizovanog kriminala i ratnih zločina u Srba. Staviše, moglo bi se reći da je to do sada najzanimljivija istorija opozicije u Srbiji od 1982. do 2003, jer je pisana sa relativno dosledne tačke gledišta“ (gledište tajne policije, dakako).
Promociji knjige prisustvovalo je oko 70 ljubitelja lika i dela Šešelja, kome Haški tribunal sudi po optužnici za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.
Promociju je vodio Zoran Ranđelović, predsednik novobečejske organizacije Srpske radikalne stranke, a o knjizi su govorili republički poslanik stranke Milorad Krstin i drugi funkcioneri SRS-a.
Kome nije žao para, knjigu može da kupi za 4.000 dinara.
I sve je to u redu, međutim, postavlja se pitanje da li je prihvatljivo da se knjiga optuženog za ratne zločine promoviše u zgradi, i to još u svečanoj sali, lokalne samouprave.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija