„Dan zdravlja“ za mališane PU „Labud Pejović“: Zdrava hrana, joga, predstava i let šarenih balona

  10 april 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Preventivna služba Predškolske ustanove „Labud Pejović“ danas (10. aprila) je u Donjem parku organizovala „Dan zdravlja“. Akcija, kojoj je, po procenama, trebalo da prisustvuje oko 500 mališana, prošla je veoma veselo i raznobojno, u bukvalnom i metaforičkom smislu, ali je manje dece od očekivanog.

Naime, samo je 20-30 roditelja sa decom posetio desetak punktova u parku, a više od 200 mališana je došlo organizovano iz zabavišta.
Deca su od 14.30 do oko 17.30 uživala u jogi, razgovarala sa lekarima Doma zdravlja, neki od klinaca su slušali i otkucaje srca svojih mama, drugi su pokazali spretnost na stazi zdravlja, pogledali dvojezičnu predstavu „Zdravlje u Savani“, učila o zdravoj ishrani, o uticaju emocija na zdravlje, o higijeni tela, o pravilnom oblačenju...

Zabavištanci su imali priliku da prave čestitke s „zdravim“ i „pametnim“ porukama za svoje roditelje, te su im poručili, primera radi, rečima Marka Pola, da „ne možemo promeniti budućnost, ali možemo promeniti navike koje će promeniti budućnost“, potom su jeli zdravu hranu koju su obezbedili sponzori akcije, pa su se tako u parku mogli videti mališani koji jurcaju s komadićima jabuke, šargarepe, limuna i želea od narandže koji je napravila nutricionista obrazovne ustanove. Neki su tražili i repete.

Vrhunac trosatnog druženja bio je puštanje šarenih balona u nebo s porukama u vezi zdravlja.
U ime organizatora „Dana zdravlja“ preventivne službe PU „Labud Pejović“ medicinska sestra Vera Ilić je rekla da je očekivala više dece, a bilo je „oko 300, jer su došla iz zabavišta. Roditelji dece iz celodnevnog boravka su definitivno podbacili, a bili su obavešteni i na socijalnoj mreži, i plakatima i vaspitačice su ih obavestile, a bilo je svega tridesetak roditelja sa decom. Radili smo s decom jogu, higijenu tela i zuba, održane su kreativne radionice, imali smo i zdravu hranu, aplikaciju zdravo-nezdravo, pridružili su nam se ljudi iz Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju… Srećni smo, jer je akcija bila dobra i deca su se lepo zanimala“.

Ilić se zahvalila vaspitačicama iz poludnevnog boravka koje su zajedno sa decom došle na manifestaciju iz Novog sela, iz Donjeg grada, i iz objekata vrtića u ulicama Miloša Crnjanskog i Uroša Predića, kao i sponzorima, koji su obezbedili poklon paketiće (peškirići, med, keks i sokovi).

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija