Svetska liga u vaterpolu: Reprezentacija u Bečeju posle 16 godina

  14 april 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vaterpolo reprezentacija Srbije je zabeležila pobedu protiv Slovačke ubedljivim rezultatom 11:2 (3:0, 3:1, 2:1, 3:0) u utakmici poslednjeg kola grupne faze Svetske lige koja je odigrana u Bečeju 11. aprila pred punim tribinama u sportskom centru „Đorđe Predin Badža“.

Sudije: Vlaho Radićević (Hrvatska), Levan Berišvili (Gruzija).

Igrač više: Srbija 5 (3) , Slovačka 6 (0). Peterci: Slovačka 1 (1).

Srbija: Rističević, S. Rašović 1, V. Rašović 1 , Lazić 1, Subotić 3, Tomić 1, Drašović 2, Toholj 2, Jakšić, Rogač, Stojanović 1, Janković, Dobožanov.

Selektor: Dejan Savić, treneri: Uroš Stevanović i Jugoslav Vasović.

Slovačka: Hoferika, Vidumanski 1, Zatovič, Baran, Uradnik P. Tkač, Furman, M. Tkač 1, Martanovič, Mitruk, Bielik, Veternik.

Inače, naši vaterpolisti su igrali sigurno i u prve dve četvrtine su zadali dosta muke Slovacima pred njihovim golom, i šest puta su uspeli da savladaju golmana Hoferika, dok u odbrani nisu dali protivniku prostora za ozbiljniji udarac, čak i sa igračem manje, tako da su oni jedini gol postigli iz peterca. Nakon poluvremena pri rezultatu 6:1 selektor Dejan Savić je na gol naše reprezentacije postavio Bečejca Lazara Dobožanova kojeg je gromoglasno pozdravila bečejska publika koja je poslednji put imala priliku da ugosti reprezentaciju na bazenu u Bečeju pre 16 godina kada je naša selekcija igrala na otvorenom bazenu protiv reprezentacije Francuske.

U nastavku utakmice u kojoj je praktično već bilo rešeno pitanje pobednika, naši vaterpolisti su rutinski došli do kraja sačuvavši ubedljivu prednost. Inače, finalni turnir Svetske lige biće odigran u Moskvi u drugoj polovini juna.

Nekoliko dana pre utakmice predstavnici Vaterpolo saveza Srbije održali su i konferenciju za novinare u Bečeju, kada je predsednik VSS Milorad Krivokapić rekao da su ljudi iz saveza zahvalni čelnicima opštine što su se prihvatili organizacije utakmice koja nema takmičarski značaj. „Biće to spektakl koji će igrači koji pristižu pamtiti. Uostalom, kako drugačije može biti kad smo u gradu vaterpola? Ovim smo pokazali sa VSS nije zaboravio Bečej i ono što su oni dali za razvoj našeg vaterpolo sporta. Iskreno se nadamo da će se Bečej, i muška i ženska ekipa, ubrzo vratiti na glavnu scenu srpskog vaterpola. Inače, utakmice Svetske lige praktikujemo da igramo van Beograda, kako bi naš sport popularisali“, rekao je Krivokapić.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija