Odbojka I b liga Srbije (m): Slobodan Galešev Buca novi trener odbojkaša Bečeja

  16 april 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkaši Bečeja su završili prvenstvenu trku. Oni su u utakmici poslednjeg kola I b lige poraženi od ekipe Novog Sada rezultatom 3:0 (25:15, 25:15, 25:20).

I pored poraza Bečejci su ostvarili ambicije jer su izborili opstanak u aktuelnom takmičenju. Pored toga došlo je i do promene u stručnom delu kluba sa Tise. Angažovan je Slobodan Galešev Buca, renomirani stručnjak, koji će u narednom periodu trenirati bečejske odbojkaše.

Utakmica 22. kola je zbog uskršnjih praznika odigrana u četvrtak u Novom Sadu iako su Bečejci bili domaćini, jer u sali SC „Đorđe Predin Badža“ 3. aprila, uoči utakmice malog fudbala pala pokretna zavesa za odvajanje terena, tako da od tada nema tehničkih uslova za odigravanje utakmica.

Pored meča Bečejaca i Novosađana sastali su se još:
Metalac Takovo – Srem Iton 0:3
Mladenovac – Timok 3:0
Užice – Antena 3:0
Bavanište – Napredak 037 3:0
Zaslon – Dubočica 0:3

U konačnom plasmanu Bečejci su zauzeli desetu poziciju sa 26 bodova uz 8 pobeda i 14 poraza, na 11. mestu je Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca sa 15 bodova, a poslednja je ekipa Antene iz Kruševca bez osvojenog boda. Na prvom mestu je ekipa Napredak 037, takođe iz Kruševca, sa 54 osvojena boda.

Stiče se utisak da je ostvaren plasman Bečejaca možda mogao biti i bolji ako se uzmu u obzir rezultati iz prvog dela prvenstva kada su bili na sredini tabele i zauzeli 6. mesto sa 18 bodova uz 6 pobeda i pet poraza, ali ako se ima u vidu da se u sastavu prve ekipe nalazi čak osam igrača iz juniorskog pogona, kao i da su odbojkaši Bečeja u ovom rangu takmičenja prvi put nastupili ove sezone, onda se može reći da je konačnim plasmanom postignut uspeh.

Pored toga zbog namere uprave kluba da podigne stručni deo na viši nivo došlo je do angažovanja poznatog i priznatog odbojkaškog trenera. Slobodan Galešev Buca će u narednom periodu biti trener MOK Bečej.
- Bio sam u prilici da se upoznam sa ekipom tokom prethodne nedelje. Imali smo nekoliko treninga i prijatno sam iznenađen činjenicom da je većina igrača iz Bečeja. Što se tiče njihovog tehničkog i fizičkog potencijala, mogu da kažem da nekolicina mladih igrača, ukoliko se posvete ovom sportu, mogu da ostvare visoke domete. Očekujem da naredne nedelje, posle praznika i dogovora sa članovima uprave o nekim detaljima u vezi seniorskog i juniorskog pogona, formalno počnem sa radom, jer juniorska ekipa u maju ima Prvenstvo Srbije. Još jednom kažem, potencijala i talenta ima, ali sve zavisi od posvećenosti - rekao je novi trener bečejskih odbojkaša, šezdeset sedmogodišnji Slobodan Galešev koji je imao izuzetne rezultate sa odbojkašima Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine iz Novog Sada, a takođe i sa ekipom ŽOK „Spartak“ iz Subotice, gde je od 2010. godine proveo pet godina, a potom je radio sa odbojkašicama Novog Sada.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija