Odštampajte ovu stranicu

Nacrt Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini: Održana javna rasprava u Bečeju

  18 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bečeju je 17. decembra u velikoj sali opštine predstavljen radni nacrt Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini za period od 2015. do 2020. godine. Javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, lokalne vlasti i udruženja, organizacija i ustanova koje okupljaju mlade na teritoriji opštine.

Učesnicima skupa su se obratili predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, pomoćnica pokrajinske sekretarke za omladinu Tanja Banjanin Pejić i koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić, a nakon predstavljanja radne verzije Akcionog plana politike za mlade, učesnici su komentarisali pojedine oblasti Akcionog plana.

U Vojvodini su do sada realizovana dva akciona plana politike za mlade, od 2005 do 2008. godine i od 2011. do 2014. godine (privodi se kraju). Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je u saradnji sa organizacijom za mlade „Inženjeri zaštite životne sredine“ iz Novog Sada izradio radnu verziju akcionog plana od 2015. do 2020. godine o kom su sada u toku javne rasprave u šest vojvođanskih opština i gradova, osim u Bečeju, u Sremskoj Mitrovici, Somboru, Vršcu, Kikindi. Završna rasprava biće održana u Novom Sadu.
Više o ovoj temi pročitajte u narednom broju štampanog izdanja Bečejskog mozaika.

Lj.M.