Usvojite Zojin zakon ili vratite mandate

  18 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Roditeljski portal "Bebac" pozvao je u četvrtak poslanike Skupštine Srbije, koji nisu glasali za stavljanje Zojinog zakona na dnevni red, "da vrate mandate, jer time pokazuju da im deca nisu važna".

Donošenje tog zakona incirali su roditelji osmogodišnje Zoje Mirosavljević, koja je preminula od Betenove bolesti.
U saopštenju portala osuđuje se "nečuveno, nehumano i nemoralno" ponašanje narodnih poslanika na sednici održanoj u ponedeljak, na kojoj 157 poslanika "nije bilo zainteresovano za ovaj zakon", odnosno nisu glasali ni za ni protiv.
"Iako su prisustvovali sednici, poslanici vladajuće većine nisu glasali za stavljanje Zojinog zakona na dnevni red, koji je sačinjen da omogući lečenje deci oboleloj od retkih bolesti", piše u saopštenju portala.

Kako se navodi, zakon bi "obavezao lekare da, ukoliko šest meseci ne uspeju da dijagnostifikuju bolest kod deteta u našoj zemlji, to moraju da urade u inostranstvu, te da država mora da obezbedi i deci oboleloj od retkih bolesti pravo na lečenje".
U saopštenju se zahteva od poslanika da što pre usvoje taj zakon, a ako to ne učine da se "povuku iz redova parlamenta i vrate svoje poslaničke mandate".
"Vi ste plaćeni da kao predstavnici najvišeg predstavničkog tela u drzavi osluškujete potrebe vaših sugrađana i težite da ih ispunite. Vi ste plaćeni da donosite odluke, a ne da o njima nemate stav", dodaje se u saopštenju.

Novi Sad, 18. decembra 2014. (Beta)

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija