Kup Srbije: Srebro za Novakovića

  07 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kup Srbije za kadete, juniore i seniore, uz učešće preko 200 kajakaša iz 19 klubova, održan je u nedelju u Beogradu. Na Adi Ciganliji je nastupilo i pet kajakaša KKK Bečej koji su osvajanjem tri medalje u najjačoj konkurenciji još jednom dokazali vrhunsku klasu. Podatak da je u najatraktivnijim disciplinama (K-2 200 m, K-2 500 m i K-1 500 m) fotofiniš odlučivao o rasporedu odličja, najbolje govori koliko su Bečejci bili blizu prvog mesta.

Srebrnu medalju u Beogradu osvojio je Marko Novaković u trci jednoseda na 500 metara, dvojac Jožef Šoti-Dejan Terzić zauzeo je treće mesto u trci dužine 200 metara, a bronzu je osvojio i dvosed Marko Novaković-
-Marko Džigurski u trci na 500 metara. Blizu medalje u kadetskoj konkurenciji bio je i Nikola Džigurski koji je u singlu na 500 metara na cilj stigao četvrti.
Nedeljno takmičenje na Adi Ciganliji je bilo i drugo kontrolno merenje za plasman u reprezentaciju. Prema rečima Đorđa Terzića, sigurni reprezentativci u kategoriji mlađih seniora su Novaković i Dejan Terzić, a postoji i velika šansa da selektor pod nacionalnu zastavu pozove i Šotija.
- Od trijumfa u dve discipline u Beogradu nas je delilo nekoliko milisekundi. Svetski prvaci Zorić i Filipović su ovoga puta slavili i mi im na tome čestitamo. Ovog trenutka su za nijansu spremniji od nas, ali nam to daje motiv da radimo još više i bolje. Sezona je tek na početku, a naš osnovni cilj, pored što boljih rezultata na domaćoj sceni, je da dvojac Novaković-Terzić najbolje što možemo pripremimo za nastup na K-2 200 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 godine) u Moskvi krajem jula.
U nezvaničnoj priči sa Šotijem, bečejski olimpijac je izrazio želju da prekine sa aktivnim veslanjem i posveti se trenerskom poslu. Đorđe Terzić kaže da poštuje odluku Šotija:
- Šoti je veliki sportista, mnogo je dao kajakaškom sportu i našem klubu. U ovom momentu on je spreman za takmičarske napore, u dobroj je formi i prava je šteta da sada ode. Poštujem njegovu odluku, međutim, mislim da nije stavio tačku na i, jer je i dalje u igri kod selektora i ne bi me čudilo da za nedelju dana dobije poziv za reprezentaciju. Poznavajući ga, odazvaće se pozivu i odložiti svoju odluku o povlačenju.   

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija