Festival scenskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta: Deca za decu igraju 15 predstava

  19 maj 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U sklopu 60. Majskih igara u ponedeljak (22. maja) počinje Festival scenskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta, na kom će nastupiti i jedna predstava iz bečejske predškolske ustanove.

Manifestacija u Gradskom pozorištu počinje svečanim otvaranjem festivala predškolaca u 8.30 časova himnom Majskih igara u izvedbi Horića „Labud Pejović“, a decu će pozdraviti predsednik opštine Dragan Tošić, član Opštinskog veća zadužen za kulturu i civilne organizacije Čaba Štefaniga i direktorka PU „Labud Pejović“ Slađana Jović.

Na jednodnevnom festivalu biće prikazano 15 predstava u četiri bloka.

Prvi, od 8.45 časova nastupaju domaćini, deca iz vrtića „Labud Pejović“ s jedinom dvojezičnom predstavom na festivalu „Sastanak miševa – Az egerek gyűlése“, potom, od 9.05 na redu je PU „Plavi čuperak“ iz Titela s predstavom „Lakomi mečići“. Deca iz PU „Bambi“ iz Bačke Topole od 9.30 časova će prikazati „Izgubljeno mače“, a poslednja predstava iz prvog bloka počinje u 9.50 sati naslovljena „Zunzarina palata“ u izvođenju PU „Čika Jova Zmaj“ iz Zrenjanina.

U drugom bloku biće prikazane tri predstave na mađarskom jeziku: PU „Bambi“ iz Bačke Topole nastupa s predstavom na mađarskom jeziku „Mese a kisgidákról“ od 10.10 časova, zatim u 10.30 počinje predstava „A gomba kalapja“ PU „Snežana“ iz Sente i u 10.50 deca iz PU „Naši biseri“ iz Kanjiže će prikazati predstavu „A kiskakas gyémánt félkrajcárja“.

Treći festivalski blok čine četiri predstave na srpskom jeziku: u 11.15 sati na redu je „Zaljubljeni žabac“ PU „Poletarac“ iz Odžaka, u 11.35 „Ko je prevario...“ PU „Mladost“ iz Bačke Palanke, u 12.05 „Pepeljuga“ PU „Kolibri“ iz Bača i u 12.25 časova počinje „Ko se boji vuka još“ PU „Naša radost“ iz Smedereva.

Poslednji, četvrti blok predstava startuje u 12.50 časova predstavom „Sebični džin“ PU „Vera Gucunja“ iz Sombora, sledi u 13.10 „Čarobna šuma“ PU „Desanka Maksimović“ iz Žitišta, u 13.30 „Nevidljivi zec“ PU „Radost“ iz Čoke/Ostojićeva, a poslednju predstavu na festivalu prikazaće predškolci, predstavnici Sremskog okruga s početkom u 13.50 sati.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija