Somborski maraton: Mladi Bečejac treći u Dukatu

  26 maj 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na 38. Somborskom polumaratonu, koji je ujedno i najstariji polumaraton u Srbiji, održanom u nedelju, na distanci od 7 kilometara u takozvanoj trci Dukat u konkurenciji 135 takmičara nastupio je i Konstantin Šimić (11) iz Bečeja i osvojio gotovo neverovatno 3. mesto u apsolutnom plasmanu.

Prema rečima njegovog oca, koji ga je pratio na ovom takmičenju, Konstantin je stazu pretrčao za  26 minuta i 18 sekundi. Tom brzinom, od prosečnih 3 minuta i 44 sekunda po kilometru, ostavio je četvrtoplasiranog iza sebe celih 3 minuta i 39 sekundi ili oko 950 metara.
Ukupan broj učesnika koji su istovremeno startovali na maratonu bio je oko 800, što je predstavljalo problem za mlađe učesnike, ali sama trka je organizovana na vrhunskom nivou i svaki učesnik je na poleđini startnog broja imao čip koji je elektronski pratio kretanje trkača duž cele trase trke.
Pored toga što je Konstantin Šimić bio najmlađi učesnik, a postigao je vredan rezultat i u konkurenciji daleko iskusnijih atletičara od sebe, treba istaći da on postiže vredne rezultate i u školi. Učenik je 5. razreda OŠ „Sever Đurkić“ gde je i odličan đak, a pored toga školski prvak je u matematici, a opštinski u biologiji.
Pored Konstantina u Somboru je nastupilo još sedmoro Bečejaca: u trci polumaratona od 21,1 km takmičili su se Radivoj Jocić (1:49:26), Marko Jocić (1:44:50), Danijel Lončarević (1:29:22), Miodrag Burić koji je zauzeo drugo mesto u svojoj kategoriji dok su Bečejci Branislava Đuričin, Alisa Bajić i Goran Bajić nastupili za boje AK Apatin.               

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija