Regata u Borči: Uspešni na startu sezone

  30 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Regatom u Borči, koja je održana prošle subote, počela je sezona mini-kajaka u Srbiji. Na kanalu kraj Borče nastupilo je 14 klubova sa 131 takmičarom. Iako je regata bila organizovana za sve uzrasne kategorije, najbrojniji su bili upravo mini-kajakaši.

Najmlađi takmičari KKK Bečej, iako prema izjavi trenera Đorđa Terzića u prethodnom broju „Bečejskog mozaika“ trenutno nisu u najboljoj formi, uspeli su već na prvom takmičenju da se okite sa 15 medalja (7-5-3).
Najbolji u svojim disciplinama su bili Dalibor Belić, Katarina Radanović, Biljana Relić i Lazar Reljić u singlu (sve trke u Borči su vožene na stazi dužine 500 metara) i dvosedi Katarina Radanović-Ljiljana Nović i Luka Stojkov-Armin Kovač.
Srebrne medalje prošle subote su osvojili Stefan Božić, Luka Stojkov i Vukašin Reljić u MK-1 i David Balaša-Ferenc Šapi i braća Vukašin i Lazar Reljić u MK-2.
Treći na cilj u Borči su stigli Ljiljana Nović, Ferenc Šapi i Albert Silađi koji je bio jedini u ekipi KKK Bečej koji je osvojio medalju u kadetskoj konkurenciji.
Dan kasnije (nedelja) troje kajakaša Bečeja učestvovalo je na regati koja je vožena na Zasavici uz učešće oko 100 takmičara iz 11 klubova sa teritorije Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Katarina Radanović je u trci MK-1 na 1000 metara na cilj stigla četvrta, u istoj trci Biljana Relić je bila šesta, a u kadetskoj konkurenciji Nikola Džigurski je bio sedmi u trci jednoseda na dva kilometra.        

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija