Izgradnja tržnog centra: Delta ipak ove godine

  23 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Javno preduzeće Stankom je u martu 2008. godine, u ime opštine, dalo u dugogodišnji zakup firmi „Delta real estate“ (članica „Delta holdinga“) parcelu u centru Bečeja (ugao ulica Danila Kiša i Zelene) za izgradnju tržnog centra. Beogradska firma je parcelu od 15 ari i 40 kvadratnih metara uzela u zakup na 80 godina i za to je platila 28 miliona dinara.

„Delta real estate“ na pomenutoj parceli namerava da izgradi objekat koji će u prizemlju imati „Maxi“ supermarket (oko 1.200 kvadratnih metara), parking u suterenu i poslovne prostore na prvom spratu. Vrednost investicije bi trebalo da bude oko 3 miliona evra, a biće otvoreno najmanje 50 radnih mesta.
Da podsetimo, prema prvim najavama tržni centar je trebalo da bude izgrađen do kraja 2008. godine, ali je početak radova prolongiran za 2009. godinu. Zbog svetske ekonomske krize koja je tada stigla i u Srbiju, „Delta real estate“ je još jednom odložio početak izgradnje objekta, pa su se mnogi zapitali da li će ovaj projekat i biti realizovan.
U međuvremenu, Opštinska uprava je sa te parcele u centru izmestila kioske na druge lokacije, a deo prostora sada služi za parkiranje vozila onih koji izbegavaju naplatu na „obeleženim“ mestima za parkiranje.
Ipak, prema najavama predsednika opštine i predstavnika „Delta real estate“-a koji su se ponovo sastali prošle nedelje, objekat će biti izgrađen tokom ove godine.
„Do kraja godine ćemo izgraditi i otvoriti objekat. To je naš plan i obaveza prema ugovoru koji smo potpisali sa opštinom. U narednih mesec ili dva ćemo početi radove“, rekao je Nemanja Mićanović regionalni rukovodilac sektora imovinsko-pravnih poslova „Delta real estate“.
Prilikom ranijih razgovora sa Mićanovićem rečeno je da je za izgradnju objekta potrebno šest do osam meseci, pa će u „Delta real estate“-u, ako žele da poštuju ugovorne obaveze, morati brzopotezno da rade.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija