Seniorski turnir u Kikindi: Robert Sabo treći

  16 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Džudisti Mladosti učestvovali su prošlog vikenda na dva takmičenja, a u Bečej su se vratili sa šest medalja.

Međunarodni memorijalni turnir za seniore „Dragan Ciganović – Ciga“ održan je prošle subote u Kikindi uz učešće 103 takmičara iz 25 klubova sa teritorije Rusije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
Bečejski džudo klub imao je samo jednog predstavnika u Kikindi koji je osvojio bronzanu medalju. Robert Sabo, koji je po uzrastu kadet, napravio je iznenađenje i u kategoriji do 55 kilograma, protiv mnogo starijih protivnika, stigao do najnižeg stepenika pobedničkog postolja. Sabo je imao četiri borbe, u tri je pobedio, a jedini poraz je doživeo u polufinalu.
Međunarodni „Kup Novog Beograda“ za poletarce, mlađe i starije pionire održan je prošle nedelje. Na turniru je učestvovalo 235 džudista iz 28 klubova iz Rumunije i Srbije. DžK Mladost je predstavljalo 10 takmičara koji su uspeli da se okite sa pet odličja (1-1-3). Najsjajniju medalju osvojila je mlađa pionirka Milica Grbić (+56 kg), njen brat Nemanja (do 55 kg) je u konkurenciji starijih pionira uzeo srebro, dok su bronzane medalje dobrim borbama zaradili poletarci Stefan Velicki (do 28 kg) i Marko Simić (+50 kg), kao i stariji pionir Nemanja Farkaš u kategoriji do 34 kilograma.       

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija