Nije bila prvoaprilska šala: Skuplja pretplata za fiksni telefon

  09 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvog dana aprila je objavljeno da će martovski računi Telekoma Srbije za fiksnu telefoniju biti skuplji za 228 dinara koliko je uvećana cena pretplate koja je sada 458 dinara umesto dosadašnjih 230 dinara, a iznos pretplate za dvojničke linije ostao je nepromenjen - 66 dinara.

Dakle, telefonirali mi ili ne, svakako ćemo morati da platimo 458 dinara, jer smo bili dovoljno naivni i želeli smo da imamo fiksni telefon. Svim domaćinstvima u novu cenu biće uključeno i 150 impulsa, a svi koji u toku meseca ne potroše impulse plaćaće samo pretplatu.
Na računu za april, koji na naplatu stiže u maju, biće prikazan i novi način obračunavanja ostvarenog saobraćaja po osnovu uključenih 150 impulsa u pretplatu.
Najnoviji izveštaji o sve siromašnijim građanima Srbije, koji neretko i gladuju, očigledno ne interesuju nikoga u Telekomu.
I to nije sve, jer i Pošte Srbije žele svoj deo kolača, pa će naplaćivati proviziju. Prilikom plaćanja telefonskog računa u Poštama Srbije, korisnici će morati da plate i proviziju koja za račune do 2.000 dinara iznosi 20 dinara, a za račune iznad te sume provizija je jedan odsto ukupnog iznosa.
Ipak, Telekom pored toga što naplaćuje želi i da pomogne ljudima i zato je uveo novu uslugu za MTS korisnike „mPejment“ koja će omogućiti plaćanje računa za fiksni telefon putem SMS-a sa „DinaCard“ kartice, navodno bez plaćanja provizije. Tako će Pošte Srbije ostati bez dela „svoje“ provizije.
Malo li je?                                       

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija