Prvenstvo Srbije za starije pionire: Sabo stigao do bronze

  09 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvenstvo Srbije za starije pionire održano je prošle subote u Beogradu. Na turniru koji je okupio 197 džudista iz 62 kluba, bilo je i sedmoro Bečejaca koji su vizu za državno prvenstvo ostvarili pre dve nedelje dobrim plasmanima na Prvenstvu Vojvodine. Međutim, džudisti Mladosti nisu u Beogradu bili na nivou uspeha iz prethodnih sezona.

Naime, od sedmoro takmičara samo Kornel Sabo je uspeo da osvoji medalju i to bronzanu u kategoriji do 38 kilograma. Nemanja Farkaš (do 34 kg) je bio blizu osvajanja odličja, ali je u borbi za polufinale poražen pa je zauzeo peto mesto. Slobodan Gavanski, Dušan Dragović, Bojan Marticki, Nemanja Grbić i Aleksandar Marković nisu uspeli da prođu eliminacione borbe.
Ovakav epilog Prvenstva Srbije za starije pionire nije zadovoljio rukovodstvo kluba:
– Nisam zadovoljan onim što su naši takmičari postigli jer je bilo realno da barem njih dvojica dođu do finala. Tu pre svih mislim na Farkaša i Saboa, ali ni oni nisu ispunili očekivanja. U ovom sportu uvek treba biti oprezan, moguća su iznenađenja, pa i da se meč izgubi u poslednjim sekundama - rekao je Milorad Lončarević, nosilac crnog pojasa četvrti DAN, trener DžK Mladost.
Naredno zvanično takmičenje na kojem će nastupiti i bečejski džudisti je Prvenstvo Srbije za juniore koje će biti održano 17. aprila u Nišu. Na ovo takmičenje plasirali su se Jasmina Hrnčić i Robert Sabo, a Lončarević je bio oprezan u davanju prognoza o plasmanu takmičara Mladosti:
– Realno gledajući bilo bi veliko iznenađenje da Robert ili Jasna osvoje neku medalju. Očekujem od njih veliku borbenost i da daju svoj maksimum, a ako me razuvere u prognozama biću veoma zadovoljan.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija