„Festival na Tisi“ od 4. do 6. avgusta: Prvi dan „Tanderbala“ u Bečeju uz vatromet

  04 avgust 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas treba da počne prvi "Festival na Tisi" u Bečeju koji se održava povodom Dana opštine. Početak je planiran u 16 časova na "Zelenom korzou" a svečano otvaranje uz vatromet planirano je u 20 sati.

Prethodno, u ponedeljak je održana svečana sednica Skupštine opštine Bečej  na kojoj su dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama, preduzećima. Plakete su uručene generalnom direktoru kompanije „Sojaprotein“ Siniši Košutiću, Rotari klubu Stari Bečej, umetničkom rukovodiocu sastava „Đido“ za narodne pesme i plesove Goranu Dumanoviću, bečejskom Gerontološkom centru, folklornoj grupi Selence, svešteniku rimokatoličke crkve Laslu Fudereru i igraču i treneru muškog odbojkaškog kluba Bečej Nikoli Džigurskom.
Svečanoj sednici su pored odbornika prisustvovali i brojni gosti iz zemlje i inostranstva među kojima su bili zvaničnici pokrajinske i republičke vlade, predstavnici bratskih gradova i susednih opština.

Inače Dan opštine Bečej je ustanovljen 2009. godine i obeležava se 1. avgusta i kao Dan ravnopravnosti svih građana jer su 1. avgusta 1774. godine, ukazom Marije Terezije, potvrđene privilegije date srpskom stanovništvu koje su proširene i na nesrpsko stanovništvo.

Za razliku od prošle i prethodnih godina, ove će obeležavanje Dana opštine imati nešto bogatiji sadržaj.
Naime, pored svečane sednice povodom devete proslave dana opštine, po prvi put se u organizaciji turističke organizacije Bečej održava „Festival na Tisi“ nazvan „Tanderbal“ u okviru kojeg će se održati raznorazna događanja počev od sportskih takmičenja, kreativnih radionica, preko kulinarskih i zabavnih takmičenja, pa do rok koncerata i muzičkih DJ večeri. Očekuje se da će tokom tri dana ova dešavanja koja će se dogoditi na obali Tise privući pažnju preko 10 000 posetilaca.

Zvanični početak „Tanderbala“ je danas u 16 časova kada je na Zelenom korzou, gde još traju pripreme, planirano otvaranje „Etno bazara“ a svečano otvaranje s vatrometom predviđeno je za 20 sati. Nakon toga na programu je koncert  benda „In progres“ a od 22. sata na velikoj bini u blizini spomenika, koji se ne tako davno nalazio u centru grada, nastupiće Ivana Peters i Negativ. Posle toga je planirana žurka na otvorenom uz DJ muziku.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija