Dobrotvorni koncert za kupovinu klavira: Dobar odziv publike

  26 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U  velikoj sali Gradskog pozorišta 18. marta održan je dobrotvorni koncert pod nazivom „Klavir za 100 dinara“ na kojem su učestvovala deca iz vrtića, muzičko zabavište, tamburaški orkestar i solisti Muzičke škole „Petar Konjović“, mali hor Osnovne škole „Sever Đurkić“, Gradski hor Bečej i hor Ekonomsko-trgovinske škole kao gost iznenađenja. Koncert je priređen u okviru akcije prikupljanja novca za kupovinu novog klavira za Gradsko pozorište koju su pokrenule opštinske ustanove i organizacije koje se bave muzikom i bečejski horovi.

Prvi dobrotvorni koncert je naišao na dobar odziv publike, mesta u sali Gradskog pozorišta su bila popunjena, čak se tražila i karta više. Cena ulaznice je bila 100 dinara i prikupljeno je 33.000 dinara.
Inicijatori akcije planiraju održavanje nekoliko koncerata tokom godine na kojima će učestvovati deca iz predškolskih ustanova, škola, horovi koji deluju u opštini, a postoji zainteresovanost muzičkih škola iz Novog Sada i drugih gradova da se uključe u ovu akciju. Naredni dobrotvorni koncert biće održan krajem aprila.         

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija