Muzička škola „Petar Konjović“: Maksimalno u Zrenjaninu

  26 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ iz Bečeja su proteklog vikenda učestvovali na nekoliko takmičenja na kojima su postigli zapažene rezultate.

Na X takmičenju mladih pijanista u Zrenjaninu koje je održano od 20. do 23. marta, od 132 učesnika prva mesta su osvojili učenici iz Bečeja, Tijana Aleksandrić (7. razred), Ana Jeftenić (3. razred), Zita Seke (pripremni razred) i Martin Krajtmar (2. razred) koji je osvojio i maksimalnih sto bodova. Treća mesta su osvojile Izabela Bertok (4. razred) i Timea Forgo (6. razred).
Na Republičkom takmičenju muzičkih škola održanom 20. i 21. marta u Beogradu, Nikola Mandadžić (5. razred tambure) je dobio drugu, a Aleksa Cucić (1. razred violine) treću nagradu.
Vojvođanski festival klasične gitare je održan u Novom Sadu, takođe 20. marta, na kojem je Nikola Korovljev (5. razred gitare) osvojio drugo mesto.
Na VII Smotri vojvođanske tambure u Zrenjaninu početkom marta druge nagrade su osvojili Dalibor Belić i Nemanja Grozdanović (4. razred) i Nikola Mandadžić (5. razred).
U Bačkoj Topoli na Festivalu mladih gudača „Kad cvrčci cvrče“ krajem februara prve nagrade su zaslužili Silvester Bečei i Aleksa Cucić (1. razred violine) i Hana Krajtmar (pripremni razred).                 

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija