Advokati najavljuju radikalizaciju štrajka

  30 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Đorđević izjavio je u utorak da se razmišlja o "ozbiljnoj radikalizaciji" štrajka advokata koji traje više od tri meseca, koliko ni pravosuđe ne funkcioniše.

"To će se u svakom slučaju desiti jer je neophodno", rekao je Đorđević o "radikalizaciji" na konferenciji za novinare na kojoj su bili i predsednici Advokatske komore Beograda (AKB) Slobodan Šoškić i Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić, kao i članovi pregovaračkog tima advokata u pregovorima sa Ministarstvom pravde.

Đorđević je istakao da je za odluku o zaoštravanju protesta ovlašćen Upravni odbor komore, ali nije rekao šta bi to moglo da bude.
"Radikalizacija je moguća na mnogo načina, i bićete obavešteni u najskorije vreme", istakao je predsednik AKS.

Đorđević je ocenio da je donošenje Zakona o javnom beležništvu eksperiment "in vivo" iza kojeg stoji "veliki brat" čije će, kako je istakao, ime izneti tokom "radikalizacije štrajka".
"Do sada nije bilo razumnog pristupa ovom problemu i vlasti nije bitno što pravosuđe stoji", rekao je Đorđević i upitao kojim to mehanizmima država može da bez advokature obezbedi nesmetano funkcionisanje pravosudnog sistema.
Advokati su obustavili rad 17. septembra, tražeći izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećih zakona, a zahtevaju i smenjivanje ministra pravde Nikole Selakovića.
Zbog njihovog štrajka odloženo je, prema procenama, više od 100.000 suđenja.

Beograd, 30. decembra 2014. (Beta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija