Prva predstava zrenjaninskog pozorišta u Bečeju: Predstava „Heroj nacije“

  19 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na sceni Gradskog pozorišta prošlog četvrtka odigrana je pozorišna predstava „Heroj nacije“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, po tekstu Ivana M. Lalića, a u režiji Egona Savina.

Ovo gostovanje zrenjaninskog pozorišta je prvi plod saradnje sa bečejskim pozorištem. Pozorište „Toša Jovanović“ će svakog prvog četvrtka u mesecu gostovati u Bečeju.
„Heroj nacije“ je tragikomedija koja oslikava moćan uticaj masovnih medija u današnjem društvu. Postavljajući porodicu u centar zbivanja koja postaje predmet svojevrsnog rijaliti šoua, autor teksta razotkriva primitivnost i licemerje porodičnih i prijateljskih odnosa u prilično obeshrabrujućim društveno-materijalnim okolnostima, gde se prihvata sve to što nude mediji, a realnost postaje virtuelan svet.
„Heroj nacije“ je prva predstava koju je Egon Savin režirao u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, a dobila je i nagrade za najbolju predstavu, za najbolju režiju, za najbolju mladu glumicu, za najbolji kostim i za najbolji savremeni tekst na Danima komedije u Jagodini 2008. godine. Pored toga, na 58. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, Miodrag Tabački je dobio nagradu za najbolju scenografiju, a glumica Sanja Mikitišin je osvojila nagradu za najbolju glavnu ulogu na festivalu „Joakim Vujić“ u Kragujevcu. Predstava je bila i u zvaničnoj konkurenciji 53. Sterijinog pozorja.    

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija