Fiskulturna sala u OŠ „Petefi Šandor“: Kašnjenje zbog praznika

  16 januar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Treća faza radova izgradnje sale za fiskulturu u školi „Petefi Šandor“ još uvek nije okončana, iako je i poslednji rok, na koji je sufinansijer izgradnje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu dao saglasnost, istekao 31. decembra prošle godine.

U ponedeljak, 12. januara, na gradilištu nije bilo radnika, a prema informacijama direktora škole Engelberta Siča Budaija, radovi su zbog praznika prekinuti i trebali bi biti nastavljeni krajem ove ili sledeće nedelje kada se očekuje njihov završetak.
„Preostali su finalni radovi: da se zastakli još pet prozora. Izvođač radova, „Imperijal buildings“ d.o.o. iz Novog Sada je obećao da će posao nastaviti posle praznika i očekujem da će sledeće nedelje biti završena treća faza izgradnje. Od pokrajine smo dobili saglasnost da se rok za izvođenje radova produži do 31. decembra i druga privremena situacija je izvođaču isplaćena iz dela sredstava koji je odobrila pokrajina, tako da je taj deo rešen i novac je namenski potrošen. Završni deo koji treba da se uradi je deo koji će biti plaćen po ispostavljanju okončane situacije iz novca koji je obezbedila opština“, rekao je Sič Budai.
Firma „Imperijal buildings“ d.o.o. iz Novog Sada je treću fazu radova na izgradnji sale za fizičko vaspitanje u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ prema ugovoru trebala započeti 1. oktobra i završiti do 1. novembra. Umesto toga posao je započet 29. oktobra i trebao je biti okončan do 1. decembra, ali je usledilo još jedno produženje roka, do 31. decembra.
Da bi fiskulturna sala bila spremna za korišćenje, potrebno je da se obezbedi 10 miliona dinara za završetak građevinskih radova i oko 7,5 miliona dinara za opremanje sale.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija