Opštinska smotra recitatora u biblioteci: Mnogo kvalitetnih takmičara

  05 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U prostorijama Narodne biblioteke 25. februara održana je opštinska smotra recitatora, koja je ove godine okupila 120 učesnika na srpskom i na mađarskom jeziku, tako da je konkurencija za plasman na zonsko takmičenje bila izuzetno jaka. Odabir pesama bio je mnogo raznovrsniji i po temama i kada su u pitanju autori, nego prošle godine.

Takmičenje se odvijalo istovremeno u tri kategorije na oba jezika, a po četiri najbolja učesnika iz svake kategorije (dva na srpskom i dva na mađarskom jeziku) su stekla pravo da se dalje takmiče i predstavljaju Bečej na zonskoj smotri recitatora koja će se održati 6. marta u Subotici.
U prvoj kategoriji od 1. do 4. razreda, od 36 recitatora na srpskom jeziku najbolje su bile Nina Malešev (drugi razred) iz OŠ „Zdravko Gložanski“ i Isidora Tisa Sladić (četvrti razred) iz OŠ „Sever Đurkić“, a od 13 recitatora na mađarskom jeziku to su Kornelija Balaša (treći razred) iz OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela i Katarina Kiš, učenica 4. razreda istoimene škole u Bečeju. Njih četiri su stekle pravo da se takmiče na zonskoj smotri.
U kategoriji od 5. do 8. razreda na dalje takmičenje, u konkurenciji od  32 učesnika na srpskom jeziku, su se plasirali Filip Sadžakov i Gordana Adamov, učenici osmog razreda OŠ „Sever Đurkić“, dok su od deset učenika na mađarskom jeziku to pravo stekli Lea Peter (sedmi razred) iz OŠ „Petefi Šandor“ i Lucija Pataki (osmi razred) iz OŠ „Šamu Mihalj“.
U kategoriji srednjoškolaca, od devet takmičara na srpskom jeziku, na zonsko takmičenje plasirali su se Nina Blažić iz prvog razreda Ekonomsko-trgovinske škole i Dušana Petrović iz prvog razreda Gimnazije Bečej. U konkurenciji od deset takmičara na mađarskom jeziku pravo da učestvuju na zonskoj smotri recitatora stekle su Laura Šoljmoši iz drugog razreda Gimnazije i Ana Hornjak iz Ekonomsko-trgovinske škole.                

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija